Автор
Пепа Попова - Пепита

Стайлинг идеи за минусови температури

Навън е толкова студено и сиво, че даже не ми се поглежда през прозореца, а просто ми се иска да звънна в офиса и да си взема 2-3 дни отпуск, да се завия през глава и да изчакам ледниковия период да премине, ако може и цялата зима да премине (в подобни дни завиждам на мечките за зимния сън). За съжаление, такава опция няма. Подобни дни са истинско изпитание на волята ми и на комбинативния ми ум, който трябва да се справи с порива ми да сложа най-дебелите възможни дрехи и в същото време да направи така, че да изглеждам що-годе добре с тях.

Ето и няколко съвета за дните с минусови температури, когато знаете, че ще сте навън за повече от 10 минути. Бързата проверка на дрехите може да е разликата между забавното приключение на открито и истинския кошмар в студа.

Има изненадващо количество наука, когато става дума за облеклото, което носим. Материите са изработени за специфични цели, като например да ни е топло или хладно, да избегнем вятъра. Ето как да се обличате, за да подобрите естествената способност на тялото да остане топло.

Слоеве
Най-важният съвет, дори ако игнорирате всичко останало на тази страница, е да се обличате на слоеве.
Три слоя ще ви затоплят:

Основа - полиестер, коприна или някакъв друг материал, който може да изсмуква потта от кожата ви. Просто не използвайте памучна риза като основен слой. Тя ще абсорбира влагата, но няма да се изпари.
Среден - това е изолационният слой, който е двигателят в поддържането на топлина. Пуловери, жилетки, поло-блузи: всички те ще работят като среден слой. Трябва да е плътно, но не и стегнато. Саката също са вариант за средния слой при най-ниските температури.
Външен - Този слой е не толкова да ви топли (първите два слоя трябва да го правят), а повече за блокиране на вятъра и предпазване от дъжда. Ако не е толкова ветровито и не вали дъжд, нормалното зимно вълнено палто би било достатъчно. Но ако наистина искате да останете топли, то направете външния слой устойчив на вятър и вода.

Пространство
Вероятно най-често срещаното погрешно схващане за да ние топло е че слоевете трябва да бъдат стегнати. Но ако мислите за дрехите като бариера между вас и околната среда, можете да сте убедени, че плътно прилепналата риза само доближава кожата ви по-близо до студения въздух. Носете свободни и удобни дрехи.

Да укротим вятъра
Дори ако температурите навън не са толкова ниски, вятърът може да направи времето, прекарано в студа наистина ужасно. Нашите топли тела нагряват малък слой въздух около нас, което ни помага да се изолираме от студа. Вятърът може да издуха топлия слой. Най-добрият начин да му се противопоставим е с външно устойчив на вятър горен слой, който запазва топлия въздух до кожата ни, където трябва да бъде.

Шапки, ръкавици и чорапи
Защитете крайниците си, като носите шапка, която покрива ушите ви, водоустойчиви ръкавици и топли чорапи. Идеята, че голяма част от топлината на тялото се губи през главата е мит. Тялото губи топлината си от всички, изложени на атмосферни влияния места.

А ето как да направите всичко това по елегантен начин:
Карираните палта не са станали по-малко популярни, откакто се появиха в челните редици преди няколко зими.

View post on Instagram
 


Teddy Bear палтата са налични в магазините - и аз им се радвам.

View post on Instagram
 

Ако поло-блузите не са ви любими, то качулките могат да заемат тяхното място в гардеробната ви.

View post on Instagram
 

Jumper-роклите са спасителен пояс за много от нас през зимата

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Черно, бяло и червено: Винаги победна комбинация.

View post on Instagram
 


Целите в бяло е начинът да изглеждате класно през зимата.

View post on Instagram
 

Големите шалове, в които можете да се увиете, са тенденция.

View post on Instagram
 

Никога не пренебрегвайте силата на доброто старо класическото camel палто, което лесно може да бъде освежено с блуза в светъл цвят под него.

View post on Instagram
 

Палтата в светли пастелни тонове като бледорозово или светлосиньо са все още на гребена на вълната.

View post on Instagram
 

Елегантно палто + тесни дънки + ботуши. Работеща комбинация всеки път.

View post on Instagram
 

Забравете за цветовите правила през зимата, просто се опитайте всичко да е тон в тон или поне в цветове, при които няма голям контраст.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Авиаторските кожухчета стават все по-хубави с годините - така че можете да носите вашето винаги и с всичко.

View post on Instagram
 

Зимните класики, като шал Burberry, винаги остават в арсенала на стилните и модерни жени.

View post on Instagram
 

Червеното червило (и баретата) никога няма да ви провали.

View post on Instagram
 


Коя визия бихте “откраднали” за себе си?