Цветът на свежестта, прохладата и морския бриз, цветът на енергията и смелостта. Всичко това лесно можем да асоциираме с ментата. По-мекият тон на тюркоазеното и зеленото е идеалният избор за пролетта. Minty-модата е навсякъде: от аксесоари за дрехи, грим, лак за нокти, дори в интериорния дизайн. Този цвят стои добре върху всички тонове на кожата и е изключително привлекателен в комбинация с праскова, бяло, черно, бежово, пастел.

Време е да подправим гардероба си за пролетта, като добавим щипка мента. В комбинация с пастелни или кремави тонове, ментата веднага добавя нежен ретро ефект. А ако искате ударен такъв, то можете да изпробвате ансамбъл в нежно зелено от главата до петите. Ето как да носите зеления цвят на ментата със стил.

Annakiki, Chanel Haute Couture и Moschino; Image: Imaxtree

В случай, че искате сладка и невинна момичешка визия, то можете да го съчетаете с деликатни пастели. Този невероятен нежен и женствен нюанс е в перфектна хармония с бебешко розово, лавандула, беж и nude. Color-blocking е добра идея тук, затова изберете още един пастелен цвят и се забавлявайте с тази игра.

Друг светъл цвят, който изглежда чудесно с мента и стои добре на почти всички тонове на кожата е бялото. Не можете да сбъркате, ако комбинирате ментовата си пола, шорти или панталон с бяла блуза. Така че, когато нямате представа какви цветове си отиват с ментовозеленото, просто се придържайте към най-чистата комбинация: мента и бяло.
Доверете се на стилиста във вас и комбинирайте дрехите, които вече имате в гардероба си с актуалната мента.

View post on Instagram
 

Ако търсите рокля в цвят, различен от черния, не забравяйте, че зелената мента е чудесна възможност. Носенето на подобна рокля ще ви гарантира романтичен и свеж вид, където и да отидете. Тази цветна рокля е зашеметяваща за първа среща. Можете също да изберете този нюанс за шаферките си, в случай, че ви предстои сватба.
За финал довършете ансамбъла си с метални аксесоари в розово злато.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Готините и удобни ментови панталони ще направят всеки ансамбъл по-привлекателен. Така че, ако сте уморени от носенето на едни и същи рокли и поли, то пастелните панталони ще бъдат отличен избор за пролетните дни. Комбинирайте с неутрален топ в солиден цвят и се наслаждавайте на живота.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Ментовата пола със сигурност ще ви спечели аплодисменти най-малкото заради освежаващия и стилен цвят. Съчетани с правилния цвят, те изглеждат ултрамодерни и класни. Най-лесният начин да акцентирате на този нюанс е да го комбинирате с бял топ. За да изглеждате модерно, опитайте се да запазите визията минималистична. Не забравяйте, че по-малкото е по-стилно.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Искате ли да добавите лек и романтичен привкус на вашия тоалет? Защо не опитате с ментовозелена риза! Женствена и универсална, ментовата риза е подходяща за различни поводи. В комбинация с джинсови къси панталони ще имате младежко излъчване. За по-формална визия, добавете черни тесни дънки и чифт високи обувки. За финал, добавете клъч, за да изглеждате зряла и женствена.

View post on Instagram
 

Яке или палто в мента ще добави глътка чист въздух в морето от зимно черно и сиво. Това изтънчено палто ще бъде красиво и женствено допълнение към вашите тоалети през цялата година. За зимна визия, която ще кара всички да се обръщат след вас, ви препоръчвам да комбинирате ментово зеленото си палто със светли дънки и пастелни ботуши. От друга страна, ако добавите издължено палто над къса пола или рокля ще получите изтънчен пролетен силует.

View post on Instagram
 

Ако обикновено не се носите цветно, опитайте се да вкарате малко тон поне в обувките си. Носенето на ментовозелено на краката е чудесен начин да добавите щипка зелена свежест към всеки ансамбъл в ежедневието си - вечер в града или обяд с момичетата.

View post on Instagram
 

Всички онези любителки на модата, които обичат този страхотен цвят, но все още нямат самочувствие да го носят, могат да започнат с ментовозелени аксесоари. Не е нужно да е голямо бижуто, можете да започнете с нещо фино. Помислете за ментови зелени обеци, огърлица или зелени опалови пръстени. Тези аксесоари изглеждат особено красиви, когато са съчетани с бяла рокля и блестящ тен. Ментовозелени слънчеви очила, зелен часовник, шапка, шал, колан или чанта в този актуален цвят са други аксесоари, които си струва да включите в арсенала си за пролетта.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

За да стои добре новата тенденция, просто се уверете, че не прекалявате с нея. Не забравяйте, че всичко хубаво идва на малки порции.