Автор
Пепа Попова - Пепита

Стилни през зимата: На ход са аксесоарите

Случва се всяка зима: първо падат листата, след това температурите, а най-накрая и егото ми, особено когато съм принудена да се справям с така познатата зимна обстановка в България, която безмилостно ме принуждава да изглеждам като Йети - с огромно сиво, черно или в най-добрия случай - кафяво палто, което да “носи” на праха по софийските улици, с невзрачни ботуши в тон с “подвижните” плочки по тротоарите, които често “рисуват” кални щрихи по обувките ни, и пластове дрехи. Истината е, че е почти невъзможно да ни бъде едновременно топло и да изглеждаме добре.

И все пак, можем ли да бъдем стилни през зимата?
С няколко трика – със сигурност, да!


Ако има нещо положително в отрицателните температури, то това е възможността да използваме различни аксесоари от главата до петите - шапки, ръкавици, шалове и какво ли още не - опциите са наистина безкрайни!

Именно перфектният зимен аксесоар може да бъде идеалното оръжие срещу лошото настроение от липсата на достатъчно слънчева светлина - уютен шал в ярък цвят, модерна шапка, която да пази главата ни топла или дори нови шикозни ръкавици могат да ни помогнат да изглеждаме стилно дори и в студеното време.

Ето и любимите ми попадения в морето от предложения, които със сигурност ще ме накарат да се усмихвам, дори и в най-мрачния ден:

Моряшка шапка, която ще топли не само главата, но и душата ми – най-малко заради името, навявящо вълшебни спомени за лято и море.



Подобни: тук, тук и тук.

Барети – емблематична шапка, която във времето се превърна в запазена марка на френската мода. Какво по-хубаво от малко френски шик и по родните географски ширини.



Подобни: тук и тук.

Шалове – плетени, големи, меки, уютни, цветни и най-вече топли. Не е нужно да сме французойки, за да не сваляме шала от врата си, особено през зимата. Казват, че за да ти е топло на цялото тяло, трябва да са топли врата и краката ти. В последните години, с напредването на ЕГН-то, се убедих, че е така. А освен това, този аксесоар не само създава уют, но може да замени бижутата и да освежи всеки един тоалет и сив зимен ден.



Подобни: тук, тук и тук.

Боти “с характер” - Не е ли хубаво в студените и по-често сиви дни да имаме нещо, което свети със собствена светлина? И ако си мислите, че тези боти са само за парти или трибют-нощ на Дейвид Бауи, трябва да ви опровергая. Спокойно можете да замените черните или сиви техни побратими и в ежедневния гардероб и смело да добавите блясък във визията си и усмивка на лицето си.



Подобни: тук, тук и тук.

Кога последно пробвахте нещо ново, което не сте предполагали, че бихте носили? Опитайте! Не се страхувайте да експериментирате! Именно новите неща правят живота ни по-интересен и по-приятен – особено през зимата...

Сърдечни поздрави,