Автор
Woman.bg

Стилни през зимата: Правилата на играта “напластяване”

Ако мисълта за наслояването на дрехи ви подсеща за годините ви в училище и ежедневните подвиквания на майка ви "Не си забравяй жилетката и палтото!", то най-вероятно сте имали, също като мен, неприятно първо усещане при сблъсъка си с така популярната и в България английска дума layering (напластяване). Честно казано, никак не я харесвах в началото, защото си спомнях за опитите на майка ми да сложи върху мен половината зимен гардероб и да ме изпрати на училище, сигурна, че няма да замръзна по път и да настина и че после няма да се изпотя в училище и пак да настина и да пия поредния антибиотик (през 80-те и 90-те ни ги предписваха като “Стрепсилс”).

Всъщност, майките винаги знаят най-добре как да се погрижат за децата си. А ако и всички умееха да комбинират слоевете дрехи от гардероба с усет, със сигурност щях да заобичам тази модна игра, наречена layering доста по-рано.

При мен любовта към напластяването се случи на по-късен етап, но заради това пък бе осъзната и най-вероятно ще се окаже вечна.

Тук е моментът да спомена, че като всяка една игра, и тази има своите правила. Наслагването на добре обмислени материи и текстури, разумно подбрани в един и същи стил ще ви гарантира успех в тази игра. Най-добре заложете на естествени тъкани като памук и вълна, защото именно те дават най-много топлина и комфорт на тялото. След като набележите дрехите със сходни материи и текстури, подберете цветовата гама и действайте смело. За финал, подберете подходящите аксесоари съобразно сета или, в случай че е едноцветен или по-еднообразен, заложете на контрастни такива.
Вече имате основните правила и спокойно можете да газите в дълбокото. В случай, че все пак имате нужда от вдъхновение можете да разгледате и нашата галерия:

С дънково яке през зимата
Перфектният пример за това как да стилизираме дънково яке през зимата: сложете го над карирана риза, наметнете интересен шал или жилетка, а след това завършете визията си с парка или кожено яке.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Полъх от пролетта
Дори и навън да има буря, можете да подберете няколко леки ката в нежни цветове.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Неутрализирайте яркия принт/каре с малко класика
Не е нужно да зазимите пролетния си костюм с характер. Нужно е само да го неутрализирате с блуза в солиден неутрален цвят и спокойно да наметнете върху него и палтото си с характер.

View post on Instagram
 



Разбийте карето
Носете смело каре, като го комбинирате с изчистено кожено сако или елек, а над него наметнете любимото си кашмирено палто със семпла кройка и цвят, за да разсеете визуалното пиршество.

View post on Instagram
 



Малко колежански шик
Оставете пелерината си отворена, за да покажете кашмирения си пуловер във вечно сиво и Оксфордска риза в райе или дънкова риза.

View post on Instagram
 



Добавете блясък през деня
Комбинирайте интересния топ, изпъстрен с малки брошчици с консервативно облекло.

View post on Instagram
 

А вие обичате ли да играете със слоевете дрехи през зимата?