Автор
Пепа Попова - Пепита

Street style: Модни вдъхновения от London Fashion Week, които можем да си позволим

Ярко слънце, синьо небе и малко над 14 градуса – колкото и невероятно да звучи именно така британската столица посрещна любителите на модата, дошли от близо и далеч специално за London Fashion Week есен-зима 2019/20. Зимните палта бързо изчезнаха от улиците, а на тяхно място със скоростта на светлината се появиха пролетни якета и сака – уличният стил очевидно е готов за новия сезон.

А когато става въпрос за модни вдъхновения, всички знаем, че не само ревютата са определящи, но и стилните жени от цял свят, специално поканени да бъдат част от този световен моден маратон. Именно те диктуват това, което ще носим през следващите месеци. И така, имайки предвид тази малка, но съществена подробност е време да насочим поглед към Instagram кралиците и it – момичетата – неизменна част от модната картина в последните години.

Иконите на стила, които сме свикнали да виждаме на първи ред на големите дефилета обикновено залагат на големите на деня като Prada и Gucci по време на модния месец, но този път, в рамките на Лондонската седмица на модата, видяхме в Instagram редица артикули на глобални търговски вериги, които заслужиха вниманието на фотографите.

Алекса Чанг заложи на бежов костюм от предстоящата студийна колекция на H&M, докато Линда Тол бе избрала бели ботуши до коляното от Mango. Говорейки за Mango – емблематичните боти в животински принт се оказаха популярен избор сред модните редактори и, изненадващо, те в момента са все още в наличност.

Време е да разберем кои други артикули от Topshop, Zara, Mango, Warehouse, River Island се оказаха сред любимите на стилните момичета, които следвам в Instagram:


Костюм от специалната Studio колекция на H&M
Алекса Чанг избра да се появи на ревюто на Erdem, облечена в бежов костюм с панталони от предстоящата специална Studio колекция на H&M. Към него бе добавила чифт черни сандали Chanel Dad.

View post on Instagram
 


Колекцията H&M Studio SS19 е вдъхновена от “glam explorer” и идеята за безкомпромисен стил и блясък. Колекцията ще бъде налична от 21-ви март в избрани магазини по света, както и онлайн. В България колекцията ще бъде налична в магазин H&M на бул. Витоша 6, така че ако искате да повторите образа на Алекса, имате достатъчно време да се настроите. Тепърва предстои да видим я цялата. На 11-ти март H&M ще покаже колекцията STUDIO за сезон пролет/лято 2019, но този път марката променя традиционния формат на представяне с ревю в рамките на Парижката седмица на модата. Тази година шведският моден бранд ни е подготвил нещо ново, комбинирайки мода с невероятен спектакъл, в който главните герои ще бъдат самите гости на събитието.

Водещи инфлуенсъри и медии от цял свят ще се присъединят към H&M на тридневно пътешествие из вдъхновяващата пустиня Седона в Аризона. С разгръщането на разказа и серия от неочаквани събития ще видим колекцията по нов вълнуващ начин. Разработена в колаборация с уважаваната творческа агенция Sunshine и агенция PRODJECT, пътуването в Седона ще превърне гостите от наблюдатели в активни участници. Чрез импровизиран разказ на Кони Харисън, базиран в Лондон, творчески консултант и режисьор, специализирал в създаването на невероятни приключения, ще бъде даден живот на колекцията.


Бели ботуши до коленете от Mango
Изглежда че Линда Тол бе стиковала целия си гардероб за Седмицата на модата в Лондон около белите ботуши до коляното от Mango – тя ги носи без прекъсване тази дни в Лондон.

А ето и бърз линк към тях в интернет, в случай, че ги искате в гардероба си.

Яке със принт на Warehouse
Хана Луис комбинира това удивително сако със змийски принт от Warehouse с чифт джинси от Arket.

View post on Instagram
 

Отново, за улеснение директна връзка...


Боти от Mango
Само за смели момичета...

View post on Instagram
 

На един клик разстояние...


Блейзер и панталони в принт от River Island

Интересен и стилен сет, който направи своя street-style дебют по време на Седмицата на модата в Лондон.

View post on Instagram
 

А ето и откъде и за колко можете да се сдобиете със същата визия.

Имате вдъхновенията, сега вие сте на ход!