Автор
Пепа Попова - Пепита

Удобно, по-удобно, най-удобно: Панталоните на пролетта

Всяка жена се нуждае от чифт панталони. А ако работите в офис се нуждаете не от един, а от поне няколко чифта, които да въртите през седмицата. Удобни и супер функционални, подходящите панталони могат да добавят елегантен и професионален завършек на всяко облекло. Въпросът е какви да изберем за предстоящия сезон?
Независимо от стила, важно е да изберете панталони, които са вашия размер. Уверете се, че в предната част на панталоните няма гънки или торбички, когато ги пробвате. Гънките показват, че панталоните ви са прекалено малки и съответно веднага влизат в групата „неуместни“. А торбичките показват, че са прекалено големи и с тях ще изглеждате прекалено небрежни в деловия и полиран свят. Също така, ако сте на бюрото си през по-голямата част от деня, изберете размер на талията, с който ще се чувствате комфортно, когато седите.


Не забравяйте да помислите за обувките си, когато купувате панталони. С обувки на ниски или високи токчета превземате ежедневно света? Различните панталони и дължина на подгъва изглеждат по-добре с различните типове обувки, така че е добре да помислите за начина, по който ще ги носите и как тези панталони ще се впишат в текущия ви гардероб.


А всеки гардероб се нуждае от най-малко един чифт класически панталони с висока талия, които са достатъчно гъвкави, за да отговарят на всякакъв род офис-предизвикателства. Подобен панталон е идеалното решение, особено в дните, в които не искате да влагате прекалено много мисли във вашето облекло, но все пак искате да изглеждате професионално. Добре е да изберете панталони, изработени от лека тъкан, която е едновременно удобна и дишаща. Добавете блейзър или сако, в случай, че имате важна среща, или ги носите с блуза или жилетка за по-небрежна бизнес визия. За вечерна визия – добавете интересен и елегантен топ от качествена материя и сте готова за парти или коктейл.

Освен вечната класика, през сезон пролет-лятото на 2019 г. дизайнерите предлагат леки и леещи се “палацо”, елегантни и женствени клоширани панталони или практични карго-вариации.

Панталони Палацо

Палацо-панталоните от 60-те години са най-добрата алтернатива на пролетните поли. Свободните панталони, изработени от леки и леещи се тъкани придават непринудено пролетно настроение. Самодостатъчните “палацо” не се нуждаят от допълнителна декорация. Тази пролет ги носете както в пастелни цветове, така и в ярки нюанси. Добавете въздушна блуза, семпъл топ или кроп-топ и смело комбинирайте.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Карго панталони

Панталоните с многобройни джобове се завръшат триумфално. Експериментирайки с форми и кройки, дизайнерите представиха нови варианти на култовите карго-панталони, популярни през 90-те години. Видяхме ги в пастелна цветова гама в колекцията на Isabel Marant, Fendi заложи на модела с еластични ленти на глезените и цвета на пясъка, а Emporio Armani демонстрира копринена модификация в небесно син цвят.

View post on Instagram
 

Панталони с цепка

Дизайнерите единодушно заявяват, че панталоните с цепка са просто задължителни тази пролет. Основната разлика е само в степента на разреза - от минималните цепки, оголващи глезена, до разрези, започващи от линията на бедрото.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Панталони със странични кантове
И през този сезон ще бъдат актуални добре познатите ни от последните два сезона панталони със странични кантове в различни вариации и стилове: спортни - в комбинация със суитчър, както е при Рикардо Тиши или класически с копринени ивици с ненатрапчив блясък като при Том Форд.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Ето и една моя интерпретация на тема панталони със странични кантове.

Независимо какви ще изберете за пролетта, съм убедена, че чифт удобни панталони вършат чудесна работа за офиса, за вечеря навън, за парти или за следващото вълнуващо пътуване. Дори са подходящи и за онази сватба, за която все още не знаете какво да облечете. Смело направете своя избор и знайте, че по-удобна и практична дреха няма.