С първия сняг и първите дневни минусови температури можем спокойно да заявим, че зимата вече е на прага. Да, това означава студени крака, суха кожа, сиви и по-кратки дни, но също така - и по-дълги нощи, посветени на семейството, печено месце и червено вино. Също така означава, че спокойно можем да извадим колекцията си от трикотаж и даже да я допълним, защото няма нищо по-хубаво от това в студен зимен ден да се увием в уютно плетиво.

А вдъхновения по темата има навсякъде, най-вече в Instagram, защото инфлуенсърите и блогърите проявяват креативност с начините, по които носят вълна тази година. Техните интерпретации на тема трикотаж са всичко друго, но не и скучни – от цветни пуловери, през плетени рокли в комбинация с високи ботуши до най-разнообразни топли жилетки. Възможностите за игра с плетивата тази зима са безкрайни.

И все пак, добре е да сведем тази безкрайност до 5 основни тренда по темата:

1. Трикотажна рокля
Трикотажната рокля отново е на модната сцена и това е просто супер!
Елегантната плетена рокля е преходно парче за междинните сезони, но с колан и нов чифт ботуши до коляното е уютен вариант за студените дни и със сигурност ще ни помогне да изглеждаме и да се чувстваме страхотно, когато температурите падат. Плетената рокля е изключително удобна и практична – тя ще ви отведе от ресторанта до парка през офиса и обратно.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



2. Плетен сет
Чудя се защо досега не съм посягала към подобно “плетено комбо”, след като отговаря на всички изисквания за практичност, уют и шик... Ако не вярвате, просто погледнете как красиво го носят едни от най-добрите Instagram-диви. Лично аз смятам да превърна този дует в новия ми най-добър приятел тази зима.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

3. Жилетки
Обожавам жилетките от дете. Помня как ентусиазирано молех мама да ми изплете поредната мека и уютна наметка като ученичка. Още от девойка харесвам силуета, който само една плетена жилетка може да създаде – женствени линии, мекота, лек и по френски небрежен шик. Да, признавам си, отдавна е тази моя любовна афера и в това няма нищо чудно, защото жилетките са точно от този тип дрехи, които са отвъд тенденциите и времето. Стлизирани по подходящ начин, те са вечни.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

4. Ярки пуловери
Миналата година заложих на палто в наситен син цвят, тази – на няколко цветни и ярки пуловера. Неоновите цветове освежават сивите и дълги зимни дни вече няколко сезона, така че смело можете да последвате този тренд и тази година. Зимата се очертава да бъде цветна.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

5. Пуловер без ръкави
От момента, в който Виктория Бекъм се появи с подобно плетиво, разбрах че тази зима ще ги виждам навсякъде.

View post on Instagram
 

И помнете - в прегръдката на плетивата зимата е значително по-уютна, по-стилна и, разбира се, доста по-топла.

View post on Instagram