Момичета, ако се чудите кое е перфектното яке за пролетта, отговорът е еднозначен и много, много лесен - коженото! Честно казано, няма моден гардероб без най-малко 4-5 кожени якета в него, всяко от които със собствен стил и оригинални детайли.

Коженото яке е съществена част от облеклото на всяка жена независимо от възрастта й. От класическото байкърско яке до по-стилните якета тип-сако няма как да минем в преходните сезони без него. Без значение какъв е вашият стил, бюджет или повод, коженото яке е задължителен елемент. Независимо дали ще го комбинирате с джинси и тениска или бална рокля, ако го стилизирате правилно винаги ще изглеждате елегантно.

View post on Instagram
 

Ето как можете да го носите тази пролет:

Черно кожено яке

Черното кожено яке е перфектният завършек на всяко облекло. Без значение дали е яке или блейзер, то е универсално и перфектно облекло за всеки сезон. За по-студените дни на пролетта можете да носите коженото яке с джъмпер или качулка; ако е малко по-топло, можете да добавите малко рок-привкус към роклята с животински или флорален принт или небрежен шик към джинсите. Възможностите са безкрайни, когато става въпрос за стилизиране с черно кожено яке. А най-хубавото нещо за кожата е че ще ви служи година след година. Харесва ми факта, че кожата става по-хубава с възрастта и наистина е инвестиция. Колкото повече носите любимото си кожено яке и толкова по-износено става, толкова повече характер има и случки, места и събития, на които е присъствало. Моето първо черно кожено яке е точно такова - семпло и изчистено, но любимо и с история. С мен е вече повече от 18 години и въпреки че след това се сдобих с още 2 в този цвят (байкърско и по-елегантно с разкошен ръкав, дело на майсторката на кожата Barbara Bui), то остана първата ми и голяма любов. Класика с причина!

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Байкърско яке

Няма съмнение, че байкърското яке е перфектното кожено яке. Със своите блестящи ципове и асиметричния си стил, то е любимо на много от жените, когато дойде топлото време. Този сезон казваме едно голямо ДА на изключително впечатляващите и секси байкърски якета, които дизайнерите ни предлагат.

С чифт дънки и бяла тениска ще се сдобиете с така любимата ни небрежна и стилна визия, а ако решите да освободите рок-звездата в себе си – добавете паталони в каре и груби боти. Черното байкърско яке е мултифункционално и се приспособява към почти всяко облекло, време и повод.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Oversize


Сега на върха на популярността са мъжките кожени якета, които могат да бъдат намерени в колекциите на Coach 1964, Balmain и Redemption. Такива модели дават на момичетата особен чар и подчертават крехкостта на фигурата.

View post on Instagram
 



Асиметрични модели

Дизайнерите са подготвили интересни модели кожени якета, сака и жакети за смели момичета, готови за експерименти. Така в новата колекция на Alexander McQueen лека дантелена рокля в средновековен стил се комбинира идеално с асиметрично яке с шлейф, а в същото време Miu Miu са украсили своето кожено творение с голяма пандела.


Alexander McQueen пролет-лято 2019

View post on Instagram
 


Кафяво кожено яке

Кафявото кожено яке е още един базов елемент за всеки гардероб. Можете да го намерите в различни кройки, форми и дизайн и да го стилизирате с контрастни цветове като синьо, зелено и сиво, за да се откроите сред тълпата. А ако го комбинирате с беж и неутрални тонове - ще получите рационален и мултифункционален сет, идеален за офиса или за вечер в града.

View post on Instagram
 

Червено кожено яке

Не е нужно коженото ви яке да е в традиционните черен или кафяв цвят, за да изглежда невероятно. Ако искате всички погледи да са насочени към вас, то тогава заложете на червено яке. Комбинирайте го с бяло, синьо или още червено и ви гарантирам, че ще се обръщат след вас, така както никога досега.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Бяло кожено яке

Изчистено като кубче лед, бялото кожено яке е облекло, което е вечно и добавя незабавен стил към вашия гардероб. Ако го комбинирате с дънки или дълга шармантна пола ще имате прекрасна визия в стил 70-те години. А ако искате да добавите доза елегантност и изтънченост към вашата нощ, то заложете на бяло яке с рокля или пола-молив. Точно това направих аз за церемонията по връчване на наградите Жена на десетилетието, организиранa от Woman.bg.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 



Коженото яке е класика в модата и винаги попада в тенденциите за сезона. Ако мечтаете за ново кожено яке, с което да излъчвате непринуден шик тази пролет, ето няколко предложения и вдъхновения от големите в модата:

Alexander McQueen

Balmain

Givenchy

Miu Miu


Nanushka

Tom Ford

LET'S ROCK тази пролет!