Есента е в разгара си и домашното одеяло автоматично се превърна в най-добрия ни приятел отново, особено в тези смутни времена на почти постоянен home-office. В моментите, в които все пак трябва да напуснете дома си, означава, че е време да потърсите алтернатива на този топъл пашкул. Тук на помощ със сигурност идва обемният пуловер, способен не само да изпълни пряката си функция - да топли, но и да ни повдигне духа в тези трудни времена.

През този сезон дизайнерите предлагат всякакви интересни решения за модни визии: свободни пуловери, многопластови варианти, имитация на жилетки, карирани или ретро модели, пуловери с къс ръкав или с обемни рамене в стила на 80-те години, уютни модели с висока яка и цветни варианти, с които да повдигнем нивото на ендорфини в кръвта си.

Ето кои са и най-актуалните модели за този сезон:

Ярки пуловери

Студът не е причина да сте тъжни и да носите само тъмни дрехи. Този път дизайнерите предлагат да оцветите есенно-зимния сезон в ярки весели цветове, с които да повишите нивото на ендорфините в кръвта. Виктория Бекъм заложи на слънчев жълт пуловер като антидепресант, който, макар и да не решава всички проблеми, ще подобри настроението. Y / Project признаха любовта си към аления пуловер с квадратно деколте, а Hermes комбинира няколко ярки нюанса в един пуловер.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


2 размера по-големи

Като основна вещ през есенно-зимния период пуловерите умело изпълняват няколко функции наведнъж - топлят, осигуряват комфорт по време на носене, но са и също продължение на модерната ни и стилна визия. Тази есен можете спокойно да изберете свободни пуловери, сякаш няколко размера по-големи. В колекцията на Sportmax се появиха базови сиви варианти, сякаш взети назаем от мъжкия гардероб, същото е и при Michael Kors Collection – те облякоха модели с обемни пуловери с релефна плетка, а Dolce & Gabanna предложиха пуловери-рокли.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Клетка Argyle

В основата на шотландската клетка Argyle е традиционният орнамент на тартана. Именно членовете на кралското семейство във Великобритания популяризират това каре, за да стане след това популярно в целия свят, особено сред студентите от висшите учебни заведения. Отличителна черта на модела argyle е принтът на шахматни ромбове с напречни ивици в контрастни цветове. Тази есен клетката Argyle се появи по дрехите на Chloe, украси пуловерите на Christian Dior и бе “монтирана” върху жилетките на Miu Miu.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Обемни ръкави

Мъжката линия на раменете – тенденция, характерна за 80-те години на миналия век, се оказва сред актуалните през новия сезон, като и тук има малки нововъведения – в допълнение сега пуловерите имат и обемни ръкави. Isabel Marant показа млечна версия с буфан ръкави, Fendi премести акцента от раменете към ръкавите, а Versace показа къса версия на училищен пуловер с уголемени рамене.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

С висока яка

Тази есен няма как да ни стане студено, защото дизайнерите са се погрижили за комфорта ни и са заложили на пуловери с високи яки. Boss показа плетен пуловер в бяло, който лесно се вписва в небрежния дрескод, Zadig & Voltaire признаха любовта си към свободните и лежерни модели, които ни предлагат да комбинираме с кожени поли. Междувременно Bottega Veneta показа удължен плетен модел в дует с плетена пола. Друг плюс на пуловерите с високи яки е, че не е нужно да мислите кой шал да купите през този сезон.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Ретро

Ретро пуловерите са сред любимите на скиорите. Уютни модели със скандинавски шарки и бродирани геометрични щампи в апре ски стил вече могат да се носят в ежедневието: на работа, на модно събитие, на романтична среща или просто да се облечете заради себе си и да седнете до камината в къщи. Сред фаворитите ни са Chloe, Prabal Gurung и Ulla Johnson.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Без ръкави

Пуловерите без ръкави са практична тенденция за сезона. Работата е там, че само с един такъв пуловер можете да направите поне пет интересни визии: можете да го носите на голо тяло или да го сложите върху мъжка риза, елегантна блуза, а може да наметнете любимото си яке или сако отгоре. Jil Sander, Chloe и Tom Ford са сред брандовете, които се заиграват с този тип пуловери.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

А в случай че се чудите как да стилизирате любимия си пуловер и да го превърнете в ефективна основа за модерен образ, са следващите няколко идеи, които се опитах да събера от най-модерните момичета в интернет пространството:

Лесно е да направите пуловера основен акцент във визията, ако всички останали елементи от нея са монохромни. Освен това не е необходимо да избирате ярък модел, но можете да разгледате по-отблизо стилистичното решение на германския модел Caroline Daur, който комбинира сив удължен пуловер със сет в млечни нюанси. Детайли като висока яка и удължени ръкави помагат да направят външния вид по-интересен.

View post on Instagram
 

Кой каза, че е невъзможно да изглеждаш женствено в голям пуловер? Инфлуенсърите доказват обратното, като комбинират свободен пуловер с елегантни или закачливи поли. Тайната на този външен вид е в пропорциите.

View post on Instagram
 

Пуловери и панталони – както винаги това е най-удачната комбинация за студените есенни и зимни дни.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 
View post on Instagram