Автор
Пепа Попова - Пепита

В търсене на най-модерните есенни обувки

Трябва да си призная, че винаги съм била луда на тема обувки - много, много преди интересните им вариации с шипове и екзотични имена (Louboutin, Blahnik) да се появят.
Дали заради това, че моментално мога да актуализирам тоалета си от миналата година или просто защото на висок ток се чувствам по-гореща от ада, но сдобиването с чифт нови обувки винаги е имало свръхестествен ефект върху мен.
На първо място, настроението ми винаги сериозно се повишава всеки път, когато пробвам някой нов чифт, а допаминът ми е на горна граница винаги, когато прекарвам кредитната си карта на касата. И ако след покупката на някаква друга дреха или аксесоар моментално пада, заради чувството за вина, което изпълзява отнякъде, за обувки съвестта ми винаги мълчи.
И тъй като есента приближава с всеки изминал ден, време е да помислим за нови модерни сезонни попълнения. През сезон есен-зима 2019/2020 дизайнерите са подготвили няколко интересни модела, които определено ще разнообразят рафта ви за обувки - от елегантна класика в стила на 60-те и 80-те години на миналия век до оригинални вариации, украсени с пандели, кристали и каишки. Представям ви 8 от най-модерните чифтове обувки за тази есен.

Пухкави обувки
Кожените пухкави обувки по модните подиуми не са рядкост. Достатъчно е да си припомним летните чехли на Miu Miu, The Row и Rochas. В новия есенно-зимен сезон тенденцията продължава да набира скорост. Кожени пухкави обувки се появиха в колекциите на Emilia Wickstead, Nanushka, Eckhaus Latta и Off-White, но не под формата на уютни чехли, а като кожени “лодки” и mules на висок ток, с които можете да отидете на парти или вечеря със строг dress-code.

Животински принт
Животинският принт и текстурата от екзотична кожа са едни от основните елементи, украсяващи обувките тази есен. Следи от диви животни се появиха в колекциите на много марки, включително Zimmermann, Paco Rabanne и Mary Katrantzou. Ники Зимерман представи обувки “лодка”, украсени с леопардов принт и изящна пандела на глезените, докато Лидия Морер и Мери Катрадзу заложиха на змийска окраска.

Обувки Мери Джейн
Кокетните обувки с овална форма на пръстите и елегантна каишка в стил Мери Джейн отново се върнаха на модния подиум. Легендарният модел, носен от иконите на стила на 60-те години, вече украсява колекциите на много дизайнери през сезон есен-зима 2019/2020. И така, дизайнерите съветват да носите елегантните обувки с всякакви чорапогащи - Miu Miu комбинира обувки от лачена кожа с черни чорапогащи, Anna Sui - с бляскав лурекс, а Michael Kors - с фина мрежа.

V - образни
Тази есен дизайнерите предлагат нетривиална алтернатива на така наречените mules - обувки с дълбоко V-образно деколте, които изглеждат не само интересно, но и визуално удължават крака. Сред основните двойки на предстоящия сезон са снежно белите обувки с нисък ток на Y/Project, двуцветни модели на Prabal Gurung и обувките с футуристична щампа на Mary Katrantzou.

С кристали
Очевидно предстоящият есенен сезон ще бъде богат на социални събития, гала вечери и много червени килими. Дизайнерите единодушно признаха любовта си към обувките с камъни, кристали и перли. Почти невъзможно е да отместим поглед от ефектния чифт снежнобели обувки, украсени с каскада от скъпоценни камъни на Sies Marjan или от холограмния чифт на Tom Ford.

С пандели
Едноцветните и островърхи обувки с малки пандели са най-елегантните обувки на идващата есен. В зависимост от дизайна, те могат да стоят добре както с вечерна рокля, така и с панталон. За официално събитие е по-добре да заложите на черен чифт с ефектни златни пандели като тези на Versace, за делова среща – заложете на Blumarine, а ако искате да влезете в обективите на уличните фотографи - Balenciaga е вашият чифт.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

С квадратни носове
Изглежда, че островърхите обувки си имат нов съперник. През новия сезон дизайнерите продължават да обсъждат темата за равенството между половете, представяйки на модния подиум обувки с мъжка геометрия, появили се за първи път през 90-те години. Необичайни модели с квадратен нос се появиха в колекциите на Acne Studios, Bottega Veneta и Nina Ricci.

Металик
Сребро, злато или бронз са черешката на тортата през новия сезон. Например Tory Burch представи обувки в стил Mary Jane с метален блясък, елегантни и женствени “лодки” видяхме в колекциите на Ermanno Scervino, а Prabal Gurung “възпя” kitten heels с V-образна форма.