Автор
Пепа Попова - Пепита

Великден у дома: 3 тоалета за празника вкъщи

Великден е! Вече избрах да не пътувам, да не се събирам с близките за празника в бащината къща, избрах да не се видя с приятелите от детството. Избрах да си остана у дома, да се помоля у дома и да създам празник за децата си, следвайки всяка една любима семейна и стара традиция и бабина рецепта. От баба знам, че за да има агнешкото деликатна и много сочна текстурата отвътре и хрупкава, крехка и ароматна коричката отвън, му трябва време и бавен огън. За да бъде козунакът с божествен вкус и на конци – трябва да се замесва преди всичко с желание, чисти мисли и добро настроение и да втаса 3 пъти. И за дрехите баба имаше рецепта. Тя казваше, че на Великден трябва да се премениш с нови и светли дрехи. Това ще те изчисти от лошата енергия и ще ти донесе късмет и успех през цялата година.
Смятам да я послушам и да пременя не само трапезата си, но и себе си.
Ето няколко идеи как да посрещнем Великден у дома.

Пасторална рокля

Роклите в пасторален стил говорят за спокоен и лежерен начин на живот. Те сякаш ни карат да отложим всички възможни задачи, да затворим пощата и компютъра си, да поставим смартфона в самолетен режим поне за момент. Този великденски уикенд е точно такава възможност. Чувствайте се свободни да облечете ефирна пасторална рокля, изпъстрена с шарки от полски цветя, сплетете косата си на плитка и допълнете този елегантен външен вид с любимите си аксесоари.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Ленен гащеризон или костюм
Лененият гащеризон или сет от панталон и леко сако/риза са чудесна алтернатива на флоралните летящи рокли. Феновете на пастелните нюанси, спокойни форми и уютни стилистични решения ще оценят по достойнство една такава визия за Великден. Можете да допълнете облеклото за домашния си празничен обяд с елегантни обеци.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Бяла риза
Е, тя е задължителна част в гардероба ни по всяко време на годината. Класика в жанра. Звездите знаят, че тази дреха изглежда винаги елегантно и с класа. Не би трябвало изобщо да се замисляме дали да заложим на нея. Определено да! Може да бъде дори мъжка. Можете да я съчетавате с дълги женствени поли или с момчешки панталони. Носи на много аксесоари, така че смело експериментирайте.

View post on Instagram
 
View post on Instagram