Автор
Пепа Попова - Пепита

Ярки цветове срещу януарска депресия

Ярките цветове в разгара на зимата, когато дните са къси и сиви, на пръв прочит изглеждат неуместни. Но всъщност, ако се замислим, какъв по-добър начин да се преборим (защото нека си го кажем честно – борба си е, и то истинска) със сивотата и мрака на януари от това да наметнем неонова жилетка или цветно поп-палто?
На прага сме на едни от най-трудните и нещастни дни от годината – еуфорията от коледните празници е вече в миналото, бюджетът ни е на критичния минимум, но затова пък студът е на макс (в природата винаги има хармония).
Ето защо днес ми се иска да ви представя пет причини, поради които ярките цветове са моят мощен антидепресант срещу мразовития и сив януари...


Започнете с оптимизъм годината
Все пак през януари смело можем да започнем да твърдим, че пролетта е нещо повече от малка точка на хоризонта. По този повод добре е покупките, които правите в началото на годината, да са подходящи и за топлия сезон. Само тогава си струва инвестицията. Така че, ако търсите перфектната плетена дрешка за вашия уикенд гардероб или леко вълнено палто, което да добавите към вашия арсенал от работно облекло, помислете за вариант в ярък цвят.

View post on Instagram
 


Вдъхнете на зимните си монохромни дрехи нов живот
Ако вече сте изморени от черните панталони, които сте си купили през септември или от camel-палтото, което сте наметнали още в първия миг на есента, добавете елемент в колоритен цвят, който ще върне любовта ви обратно и ще ви припомни защо сте тръпнали от удоволствие, когато сте инвестирали половината си септемврийска заплата.
Може би точно бежовият ви пуловер има нужда от чифт червени панталони и синьо яке, а любимото ви оранжево палто от виолетово поло и изумрудена пола. Нещо повече, няма по-добър начин да съживите стария деним от това да го комбинирате с ярки цветове.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 

Не се страхувайте от промени
Експериментирайте с невероятни цветови комбинации, фантазирайте и мечтайте. Отдалечете се от зоната си на комфорт и лесното миксиране на сивото, бялото и черното с другите основни тонове и изберете комбинации като горчица и нефрит или оранжево, ярко жълто и лилаво.

View post on Instagram
 

Инжектирайте цвят в работния си гардероб
Връщането на работа през януари след приказната Коледна почивка е достатъчно ужасно, за да изпадна в зимна депресия. За да не се случи това се опитвам да разнообразя както живота си с интересни мероприятия и срещи с приятели, така и гардероба си. В този конкретен случай решението е просто: ако мислите да си купувате нещо ново, изберете го във възможно най-цветния му и жизнерадостен вариант. Едва ли имате нужда от поредното черно палто или сако, след като неминуемо вече имате шест в гардероба си.

View post on Instagram
 

Зимата обича смелите цветове
Студените месеци традиционно се свързват с приглушена цветова палитра, но аз не виждам логика в това. Както не се лишавате от слънчевите си очила през зимата, така не трябва да се отказвате от колоритния трикотаж и ярките цветове.

View post on Instagram
 


Опитайте!