Въпреки че големите и популярни марки – като например Zara, Mango, H&M - винаги ще имат запазено място в сърцето ми, има нещо вълнуващо в това да попаднете на нещо специално, носещо по-малко известен етикет. Разбира се, няма нищо лошо в закупуването на най-новата и популярна “вирусна” визия, но в този случай всички истински любители на модата знаят, че когато се върви по утъпкания и добре известен път, рискът от появяването на публични места с идентични ансамбли е наистина голям.

Моето решение? Отделете малко време на всеки 3-4 месеца, за да поразгледате онлайн и да откриете някои нови марки. Това гарантира, че гардеробът ви ще се поддържа свеж, разнообразен и уникален и ще ви помогне да избегнете неудобния момент да се сблъскате с човек със същия тоалет.

За да ви спестя време, аз претърсих интернет и ето на кои по-малко известни марки на достъпни цени попаднах:

Uterqüe

Uterqüe е създадена през 2008 г. с една ясна цел – да върне аксесоарите на полагащото им се място в дамските гардероби. Думата е латинска и означава „и едното, и другото“ или „и двете“, което много елегантно описва философията, че аксесоарите са идеалното допълнение към изискания външен вид. Още от създаването си фирмата се е развивала с идеята да предлага грижливо подбрана колекция прет-а-порте, в която качеството на материалите и вниманието към детайла са от изключително значение.

View post on Instagram
 
View post on Instagram
 


Finery London

Облекла в ярки цветове, с разнообразни текстури и щампи – модерен и в същото време лесно постижим шик с невероятни детайли. В допълнение - разнообразие от аксесоари и обувки

View post on Instagram
 

Sézane
Sézane е щипка Париж, от която всеки се нуждае в гардероба си. Брандът, започнал живота си като еBay винтидж магазин, днес предлага качествени облекла, които лесно ще се вмъкнат във вашия гардероб – идеални попълнения, ако търсите облекла, които ще издържат изпитанието на времето.

View post on Instagram
 


Rouje
Създаден от една от признатите IT-girls - Жана Дамас, брандът Rouje предлага задължителните базови елементи на всяка парижанка с лек носталгичен привкус - летящи камизоли, дънки и кожени дрехи. Какъв по-добър начин да се постигне това илюзорно je ne sais quoi?

View post on Instagram
 


Sister Jane

Sister Jane е марка, базирана в Лондон, която може да задоволи всички ваши модни нужди, особено ако сте любител на винтидж-стила. Тяхната еклектична селекция се различава от познатите high-street брандове – фру-фру блузи, макси рокли и ретро аксесоари.

View post on Instagram
 
View post on Instagram