Автор
Пепа Попова - Пепита

Запечатайте магията на Коледа във фамилна картичка

Най-прекрасното време на годината е - време за празнични вечери, грижливо увити подаръци, коледна украса и богати аромати, уют и топлина! Докато създавам нови приказни спомени и се наслаждавам на семейните традиции, в последните години се опитвам да оценявам всеки момент от този сезон и да му се радвам колкото може повече. Трудно мога да си представя по-голямо щастие от това да бъда на Коледа с цялото си семейство – с родителите и децата си едновременно и в пълен състав. Все по-често си мисля, че това пълно щастие няма да е вечно и точно заради това се опитвам да го запечатвам за постоянно както в сърцето си, така и на снимка.

Тези мили семейни фотосесии започнаха с раждането на децата и цялата голяма суета, която само един малък бебок може да предизвика, продължиха неусетно през годините и се превърнаха в истинска фамилна традиция. И ако в началото акцентът бяха именно те – мънички и усмихнати в скута на Дядо Коледа (татко с удоволствие влизаше дълги години в тази роля и костюм, който специално бях избрала, за да може магията по-късно да бъде разбулена), днес се опитвам аз да създавам магията, аранжирайки както дома, така и тях всяка година по различен начин, залагайки на по един малък, но различен акцент. И сега, въпреки че по-големият ми син е с глава по-висок както от мен, така и от баща си и дядо си, а по-малкият с насмешка гледа на моя ежегоден ентусиазъм (така е с тийнейджърите), продължавам да ги строявам за традиционната коледна фамилна снимка.

А за да направиш хубава такава, са нужни усилия, но пък удоволствието да се връщаш към нея в годините определено си струва. Ето и малко идеи за вдъхновение:

Еднакви пижами – класика в жанра, особено актуална сутринта след Бъдни вечер – времето за разопаковане на подаръците.



Червено и черно каре, съчетано с неутрални цветове като сиво, синьо или бяло – една прекрасна комбинация за снимки навън в снега или около елхата.



Сладки като близалки – Ако търсите идеи за облекла за деца, сезонните сладки изкушения могат да ви дадат доза вдъхновение: именно близалките в червени и бели ивици са забавна и в същото време класическа комбинация, която би стояла очарователно на семейната картичка.



Класически коледни пуловери - Докато смешните, дори грозни коледни пуловери са изключително тачени днес, класическият коледен пуловер никога не излиза от мода. Когато избирате какво да носите за коледните снимки, потърсете червен плетен пуловер или такъв с по-семпла плетка, но пък в няколко цвята.



Любимият аксесоар на Дядо Коледа – Дори и да нямате предварително подготвено облекло за Коледа, винаги можете да се облечете в неутрални цветове като сиво, тъмно синьо или бяло и да добавите любимия аксесоар на Дядо Коледа - класическата му червено-бяла шапка! Това ще даде игрив елемент на вашите снимки и ще изглежда чудесно на персонализираната ви коледна картичка.




Просто в червено - Не се оставяйте да изпаднете в паника, когато решавате какво да носите за коледните снимки или партита. Червеното, съчетано с неутрални аксесоари, винаги е добра опция за празничния сезон. Внимавайте, да не претоварите снимката с твърде много червено – редувайте червената визия с неутрална – ако единият е ален, другият може да носи нещо неутрално, което да бъде комплиментирано с червен аксесоар.



Коледен шик - официалните дрехи гарантират стилни семейни коледни снимки и страхотни луксозни коледни картички. Не забравяйте, че кадифето е прекрасна опция за Коледа.



Не се страхувайте да миксирате - докато нито една от визиите не е прекалено силна, не се страхувайте да смесвате и да съчетавате модели, текстури и цветове в коледните снимки на семейството си.


Сега, когато имате изобилие от коледни идеи, от които можете да избирате, резервирайте фотограф или извикайте приятел, който все пак знае как да работи с фото-камерата. След като извадите снимката, можете да я изпратите като весела коледна картичка на близки и роднини (още една прекрасна коледна традиция). Фамилната ви фотография със сигурност ще донесе усмивка на лицата на вашите приятели и семейства, като същевременно ще ви осигури мил спомен за всички Коледи в годините напред.

Аз вече организирах тематични екипи за нашата семейна коледна картичка.

Имате още малко време да се приготвите и да се потопите напълно в магията на Коледа.