Автор
Woman.bg

„Хемингуей“ или „Мистър Хайд“? Към коя категория пиячи спадате?

Интересно проучване на американски учени развесели света на пиячите. За целта любопитните изследователи се обърнали към 374 студенти в нетрезво състояние. В резултат се получила забавна селекция, представена от четири типа личности според начина, по който се напиват. Още по-оригинални се оказали названията, с които търсачите на пияни усещания наименовали всяка една от категориите.

И така, нека да видим кои са те, пък вие най-добре ще си прецените към коя от тях принадлежите:

„Хемингуей“

На това му се вика здрав и непоклатим пияч. Представителите на тази категория могат да погълнат огромно количество алкохол, без това да се отрази по какъвто и да е начин върху тяхното поведение. С други думи Хемингуейците са алкохолици от класа. Те по никакъв начин не биха могли да навредят както на себе си, така и на околните.

„Мери Попинс“

Този тип събратя от черпещото се войнство пък се превръщат в най-любвеобвилните и грижовни хора, които някога сте срещали през живота си. След като си подпийнат подобаващо, те са склонни да обсипят всеки изпрачил се на пътя им човек с толкова много целувки, прегръдки и внимание, от които дори той самият би се почувствал замаян до несвяст.

„Мистър Хайд“

Тук вече работата става опасна. Представителите от тази категория почерпили се купонджии са способни да се променят до неузнаваемост. От хрисими, дружелюбни и сърцати компаньони, каквито са в трезво състояние, те могат да се превърнат в същински зверове. Да уточним за тези, които не са чели романа “Д-р Джекил и м-р Хайд”, че главният герой е обикновен човек – доктор, който под въздействието на създадена от него напитка се превръща в ужасяващо чудовище.

„Смахнатият професор“

Както сами може би се досещате, тази група е кръстена на едноименния филм с неподражаемия Еди Мърфи. В нея попадат флиртаджиите. По-точно тези, които в нормално състояние са малко по-срамежливи, но веднъж попаднали в плен на алкохолното опиянение се превръщат в най-отявлените и смели свалячи на всички времена. Те са готови да се хвърлят на врата на всеки, без много-много да му мислят. Всички спотаявани и потискани до момента страсти и чувства изригват с пълна сила на повърхността като истински вулкан.

Четете още: По алкохола ще го познаете