Автор
Весела Георгиева

10 години след смъртта ѝ: Издадоха шокиращи факти за последните дни на Ейми Уайнхаус

Йън Халперин, автор на книгата 27 Heaven, разказва смущаващи неща от живота на отишлата си без време любимка на милиони меломани по света. Книгата е своеобразен трибют към живота на пет звезди, които ще останат завинаги на 27 години.

Йън, който твърди, че е близък приятел на Ейми, споделя, че почти 36 дни преди смъртта си тя е живяла без нормална храна. Халперин споделя, че Уайнхаус е била почти само "на изпарения". Ейми си отиде от този свят на 23 юли 2011 г. след дълга битка с алкохола и наркотиците.

View post on Instagram
 

„През последните седмици от живота си тя бе само на изпарения. Беше много слаба, пушеше и при нея имаше напитки, но като казвам напитки, нямам предвид вода", разказва Халперин.

View post on Instagram
 

„В последните си дни Ейми беше унила. А това беше жена, която струваше милиони. И това беше ужасно тъжно", разказва още авторът.

В общи линии бе обществена тайна, че изпълнителката се бори с булимията. Често бе снимана от папараци в ужасен вид. Например, в първата вечер от турнето й в Европа, на концерта в Белгард, тя е видимо пияна, не помни текстовете на песните си и феновете я освиркват.

Дни по-късно 12 концерта са отменени, за да може Ейми да влезе във форма.

Халперин казва, че книгата му има за цел на покаже, че Ейми е можело да бъде спасена, че не е било нужда да си отива толкова рано.

View post on Instagram
 

Просто хората се интересуваха как могат да спечелят повече от нея, отколкото да й помогнат да се справи със здравословните си проблеми, пише още Халперин.

Единственото достъпно копие от неговата книга бе обявено на търг. Авторът споделя, че това е една от най-добрите му работи, появили се на бял свят след 16 години работа по темата.

През 2009 г. той публикува книга, описваща неразказаната история за Брад Пит и Анджелина Джоли и дори прогнозира, че двойката ще се раздели седем години по-късно. А неотдавна издаде книга, посветена на извращенията на Джефри Епщайн - „Секс, лъжи и мръсни пари“.