Автор
Весела Георгиева

10 правила, които ще ви превърнат в щастлива и успешна жена

Известни са вълнуващите истории на представителки на нежния пол. Сред тях са Коко Шанел, Майка Тереза, Опра Уинфри, Маргарет Тачър и много други. Те са признати по целия свят, на тях им подражават, копирайки стилът им на поведение, маниера на обличане. За тях се пишат книги, снимат се филми. Но как са успели да го постигнат?

Разбира се не всички, но образованите и интелигентните жени са всестранно развити, притежават различни таланти, стремят се да вършат колкото може повече неща едновременно. Естествено, не могат да успеят във всичко. А освен всичко друго имат задължения в семейството, грижи по децата, по домакинството. И трябва да изглеждат добре.

В съвременното общество за успешните жени започват да говорят тогава, когато са се реализирали в такива сфери като здравето, красотата, семейството, кариерата и взаимоотношенията с околните. Но как и аз да стана богата и успешна жена?

Правило 1. Научи се да разбираш чувствата си и да се справяш с моментните емоции

Всяка жена е изключително чувствителна личност дори, ако се старае по всякакъв начин да прикрива чувствата си. Много често тя прелива от чувства, които могат да са доста противоречиви. И ако не се научите да ги разбирате и контролирате, те ще ви погълнат целите. И ще ви разрушават отвътре. Поради тази причина е много трудно да се доберете до успех, колко и много да се стараете.
За да се справите е нужно да се спрете за секунда. Опитайте се да разберете що за чувство е възникнало и ви е обсебило. Ако е страх, изяснете какво и дали ви заплашва, ако е гняв – какво ви е раздразнило толкова силно? Ако е тъга – какво сте загубили, можете ли да си го върнете?
Но този вътрешен разговор със самите себе си трябва да е максимално спокоен.

Правило 2. Подреди мислите си

Само ако се научиш да разбираш себе си можеш да постигнеш успех. Какво точно искаш точно в този момент? Подреждайки деня си от сутринта, формирайки си целите, ние ставаме стегнати и не си прахосваме напразно времето и силите. Именно по този начин бизнес дамите са постигнали успеха и богатството си.

Правило 3. Не говори нито прекалено много, нито прекалено малко
Най-важното е да се научите да говорите точно и ясно, и да отговаряте за всяка казана от вас дума. Мислите ви трябва да достигат до околните правилно, разбираемо, което изглежда авторитетно в очите на партньорите и сътрудниците.
А това всички сме го виждали – жената или гордо мълчи, или изсипва истинска буря от чувства върху главата на събеседника. А той пък, ако тя мълчи – никога не може да се досети какво й е в главата.

Правило 4. Успяват жените, които умеят да виждат главното, а не се вторачват във всичко
Щастливите и богати жени не се страхуват от нищо. Те виждат ясно какво ги обкръжава. И могат да направят всичко – да съблазнят, да поканят, да отстранят, да подкрепят.
Разсейвайки погледа си наляво и надясно ние се разсейваме по глупости, вместо да се концентрираме върху главното. Ако погледът е максимално педантичен, изгарящ, жената отново прахосва силите си, а главното по правило ще бъде изтървано. Така че погледът трябва да бъде пределно внимателен, но без излишни усилия.

Правило 5. Приемайте себе си с обич във всяко състояние
Не е възможно постоянно да сме позитивни, но и обратното е много вредно – да изпитваме постоянна апатия към всичко наоколо. Погрешно е да се смята, че успехи постигат жените, които постоянно са весели. Ако през цялото време се ПРАВИ на радостна това ще я изтощи и ще доведе до негативно отношение към околните.
Нормално е да възникват чувства на недоволство от самите себе си. Но всичко се подрежда, когато се постараете да разберете от какво точно сте недоволни и как можете да го поправите. Грешки допуска всеки. Но за да не ви поглъща това състояние е нужно да се спрете и да се вслушате във вътрешните ви чувства. А за да си повдигнете настроението помагат прости неща – разходка, чашка ароматно кафе, прегръдката на любимия, нова книга или филм, покупки. Тоест правите това, което не само ще ви утеши, но и ще ви зареди с енергия.

Правило 6. Почивай си! Преработването НЕ води до успех
На съвременните жените катастрофално не им достига времето за всичко. Така са ни учили – че човекът ще бъде значим, ако е постигнал много, ако получава добри оценки и награди, ако си е измил съдовете, ако си е оправил леглото…Поради това много хора са убедени, че само много и тежка работа водят до успех.
Преди да пристъпите към поредното си задължение помислете добре: на кого е нужно и действително ли искате да го направите? Всяка жена трябва да се отнася с уважение към себе си, да живее своя си живот без да се напряга само защото това е нужно на някой от околните.

Правило 7. Удоволствия – не може без тях
Само ако изпитва удоволствие жената ще се чувства щастлива, богата и успешна. Жената може да постигне успехи в живота само ако се сдобие с вътрешна хармония и удовлетвореност. Ако е нещастна няма как да бъде успешна. Жената като всяко живо същество има нужда всеки ден от неща, които я правят радостна и щастлива. Може да е СПА, концерт и т.н. – всяка си знае какво е то.


Правило 8. Успешната жена по правило си избира подходящ партньор
Много старателно трябва да изберете своята половинка, за да изживеете с нея целия си живот. Ако се съмнявате – по-добре да си останете сама. Когато прегладнели пазаруваме в магазина, купуваме всичко, което ни се изпречи пред очите. Точно същото е и във взаимоотношенията с другия пол – хващаме се за сламка. И така животът ни може да премине в безсмислени борби. Жените стават много успешни и щастливи, когато имат подкрепата на любимия човек.

Правило 9. Външната привлекателност е важна, но вътрешната красота има по-голяма тежест
Колкото и да е красива една дама винаги ще се намери жена, която да е още по-красива. В преследването на желанието да подобрите външността си може да се получи точно обратен резултат. Важно е да разберете, че красотата трябва да е не само външна, но и вътрешна.
Много жени с ужас мислят за свята възраст. Но реално това нищо не означава, това е просто цифра в личната карта. Нужно е да инвестирате във вътрешната си красота, не в смисъл на силикон, да привличате вниманието с жизнените си позиции, с увлеченията си, с успехите си в различни дейности. Ако жената е уверена в себе си, ако е спокойна, благополучна, това я прави и външно привлекателна.
Никой не отменя грижата за себе си – за кожата, косата, ноктите. Трябва да си се обичате. Жената, която е доволна от външния си вид след време това й състояние става и вътрешно.

Правило 10. Научете се на женско търпение – това е базисно правило
Съвременната жена работи много, почива малко, постоянно се отказва от удоволствия. Често се налага да търпи всякакви неща, а това пречи за постигане на хармония с околните и от тук – да стане успешна.
Тук е важно да се научите да търпите правилно, като фермер, който отначало се грижи за посевите чак след това започва да чака реколта.
В заключение: жената ще бъде успешна само тогава, когато се научи да пази спокойствие както външно, така и вътрешно, когато вярва в себе си. Само тогава тя ще постигне щастие и богатство. Тя трябва да се освободи от вътрешните паника и страхове, а също и от внезапните експлозии на чувства.