10 въпроса, които Опра не зададе на Меган и Хари, а трябваше!

Мнозина определят ексклузивния разговор на Опра Уинфри с принц Хари и Меган Маркъл като интервюто на века. Твърденията за расизъм в кралското семейство, мислите за самоубийство на Меган и враждата с Кейт Мидълтън са само част от нещата, които разтърсиха из основи Великобритания.

Въпреки това мнозина обвиняват Уинфри, че е задала твърде тенденциозни въпроси и че е пропуснала да попита херцозите на Съсекс за множество други факти, които през годините са се появявали в медиите.

1. Защо Меган и Хари смятат, че британците трябва да плащат охраната им, след като сами се отказаха от това да бъдат част от кралското семейство?

Въпросът с охраната на херцозите на Съсекс бе доста дискутиран още преди тяхното бомбастично интервю и голяма част от британците бяха на мнение, че не е необходимо от техните данъци да се плаща охраната на хора, които не са част от кралското семейство.

Наскоро излязоха и нови данни, според които единствените членове на кралското семейство с 24-часова охрана са кралица Елизабет, съпругът ѝ принц Филим, принц Чарлз и съпругата му Камила, както и принц Уилиям и Кейт Мидълтън. Дъщерята на кралица Елизабет принцеса Ан, синът ѝ принц Едуард и съпругата му Софи са охранявани единствено, когато изпълняват официални ангажименти. Други членове на кралското семейство, като внучикета на кралицата Зара, принцеса Бейтрис и принцеса Южени нямат охрана, финансирана от държавата. Скандалният принц Андрю, който напусна официално поста си на член на кралското семейство през 2019-а година, също няма подобна охрана.



Въпреки всички тези факти, Меган и принц Хари обявиха, че именно липсата на протекция за сина им Арчи, както и невъзможността им да я плащат сами ги е накарала да сключат многомилионни договори с Нетфликс и Спотифай.



2. Защо принц Хари твърди, че е бил принуден да сключи двете сделки със стрийм гигантите, след като той и съпруга му имат значително богатство?

Откакто принц Хари е навършил 21 години всяка година той получава по 324,000 паунда от наследството на майка си принцеса Даяна. Щом навърши 30 г. той получи допълнителни 7 милиона паунда, отново от същото наследство. Богатството на Меган Маркъл, от нейната кариера на актриса, пък с оценява на 3,6 милиона паунда.

3. Смятат ли принц Хари и Меган Маркъл, че техните титли са фактор, върху който двамата градят новите си начинания?

В интервюто с Опра Уинфри Меган и Хари споделят, че титлите не ги интересуват, но всъщност те са причина и са самото интервю. Освен това несъмнено са в основата на многомилионните сделки, които двамата сключиха.



4. След като Меган се е чувствала като затворник и паспортът ѝ е бил отнет как е успяла да замине за изключително скъпото си бебешко парти?

Пресата неведнъж е засичала Меган Маркъл в околностите на двореца “Кенсингтън”, а малко преди раждането на Арчи тя замина за Ню Йорк, където нейни приятелки бяха организирали бебешко парти. Луксозното пътешествие тогава бе оценено на поне 330,000 паунда.

View post on Instagram
 


Отново през 2019-а тя отпътува с частен самолет до дома на сър Елтън Джон, разположен на френската Ривиера.

5. Обсъдихте ли расисткия коментар, за който споделихте с членовете на кралското семейство?

Меган и Хари не разкриха кой е човекът, който е изразил притеснение относно цвета на кожата на техния син Арчи, което предизвика множество спекулации и невъзможност на отсрещната страна да разкаже за своята страна на монетата. Освен това двамата не казаха и дали са споделили своите притеснения с останалите членове на кралското семейство, включително с кралица Елизабет.

6. Знае ли Меган, че титлата “принц” не е е рождено право на Арчи?

От думите на Маркъл по време на интервюто става ясно, че тя смята че титлата “принц” е рождено право на сина ѝ Арчи, което му е било отнето заради цвета на кожата му. Това се оказа невярно, тъй като Арчи би могъл да стане принц едва след като принц Чарлз се качи на престола.



7. Как двойката би коментирала обвиненията, които срещна преди началото на пандемията, когато използваше частни самолети за полетите си, докато бе активна тяхна екологична кампания?

През 2019-а година принц Хари и Меган обявиха, че смятат да посветят усилията си за спиране на промените в климата, предизвикани от прекомерното замърсяване на планетата. Два месеца по-късно се появи информация в пресата, че принц Хари е използвал частни самолети за 6 от 10-те си полета, откакто е сключил брак, въпреки твърдението му, че в 99% от случаите пътува с пътнически самолети.

8. Защо принц Хари и майката на Меган Маркъл Дория не са успели да ѝ помогнат, когато и имала суицидни мисли?

В интервюто с Опра Меган разкрива, че многократно е търсила помощ от представители на двореца във връзка с менталното си здраве, която ѝ е била отказана. Защо обаче не е потърсила такава от майка си Дория, която в продължение на три години е работила като социален работник в Калифорния?

Пред Опра принц Хари твърди, че се е срамувал да приеме, че Меган е имала нужда от помощ, но въпреки това той неведнъж е прибягвал през годините до услугите на психолог, а освен това е част от кампанията за ментално здраве Heads Together, която подкрепи заедно с принц Уилям и Кейт Мидълтън.

9. Защо Меган и Хари смениха три бавачки за шест седмици и на какво се дължи напускането на голяма част от персонала, който се грижеше за тях, докато бяха част от кралското семейство?

През септември 2019-а година Арчи смени три бавачки. През ноември 2018-а пък напусна личната асистентка на Меган Мелиса Тоуаби. Тогава в пресата излязоха твърдения, че Маркъл я е докарала до сълзи. Секретарката на херцозите на Съсекс Саманта Коен също напусна и прекрати кариерата си в кралското семейство, която бе продължила повече от 17 години. През 2019-а година последва напускане от страна на личния бодигард на Меган, както и на още двама души, отговарящи за делата на двойката Ейми Пикерил и Хедър Уонг.

10. Наистина ли някой би повярвал на твърдението, че Меган не е знаела нищо за бъдещия си съпруг преди да го срещне, както и за кралското семейство?

Меган Маркъл твърди, че никога не е търсила името на Хари в Google преди тяхната първа среща, както и че не е знаела нищо за кралското семейство. В книгата Finding Freedom, посветена на херцозите на Съсекс обаче откриваме един доста интересен пасаж, който гласи следното: “Естествено и двете страни си бяха написали домашното преди срещата им насляпо и бяха направили Google рисърч. Хари, проучи Меган в социалните медии и беше доста заинтригуван.”

Нинаки Приди, кумата на първата сватба на Маркъл, сподели пред медиите, че тя е била обсебена от кралското семейство и дори е искала да бъде новата принцеса Даяна. “Държеше на нощното си шкафче книга за принцеса Даяна и дори, когато беше с Тревър, ми сподели, че иска да отиде в Лондон и да прекара там поне един месец. Обожаваше и поредицата “Дневниците на принцесата” - разкрива Приди.

А вие, какъв въпрос бихте задали на Меган Маркъл и принц Хари?