Автор
Woman.bg

10 женски навика, които мъжете никога няма да разберат

Обикновено най-често озадачаваме близките си. А жените имат тази способност. Те често пъти подлудяват половинките си с някои навици, които силният пол никога няма да разбере и приеме за нещо нормално. Две различни планети...

1. Носите чорапогащник през зимата

Често може да видите как и при минусови температури жените са на ток и с чорапогащник. За много мъже такива жертви са неразбираеми. Наистина! Това по-скоро може да предизвика ужас у мъжа отколкото възхищение. Оставете голите бедра за лятото.

2. Пътувате само с голям куфар

Дори и за два-три дни жените слагат багажа си в голям куфар. Много от дамите взимат доста неща в багажа си ей така, за всеки случай. Ами, ако завали или пък ви потрябват повече дрехи от предвиденото... Големият куфар си е просто задължителен, за да побере всичко това.

3. Помните дати на важни събития

Голяма част от мъжете нямат тази способност. Но жените могат да бъдат далеч по-паметливи. Събития, като първа целувка, първа среща и първи секс се помнят. Познато ли ви е? Нежният пол помни точно тези малки събития, защото подробностите, свързани с любимия човек, са важни. Мъжете, за разлика от нас, мислят глобално и не се задълбочават с такива неща. За да се запамети нещо трайно в съзнанието им, трябва да е от по-голяма важност за тях, като рождената дата на детето например.

4. Сълзите...

Да, женита са сантиментални... Сълзите им често са неразбираеми за мъжете, а в някои случаи и дразнещи за тях. За мъжа това поведение е необяснимо, защото те ронят сълзи само в краен случай. Нали мъжете не плачат? Или поне не често.

5. Носите неудобни, но красиви неща

Красотата изисква жертви – това го знае всяка жена. Но не и всеки мъж. Дамите са готови на много неща, за да бъдат желани или просто да изглеждат добре. Те са в състояние да изгорят косата си, за да се превърнат в горещи блондинки или очарователни брюнетки. Освен това могат да носят корсет, дори и много да ги стяга и едва да си поемат дъх. Но пък изглежда толкова секси! Често носят обувки на висок ток, които определено не са най-удобното нещо на света. Но пак казваме - красотата изисква жертви!

6. Купуват чанти и обувки в огромни количества



Това е страстта им. Чантите и обувките са нещо, с което може да спечелите всяка жена. Или почти всяка. Един-два чифта обувки не са достатъчни. Има толко много модели – с платформа, на ток, еспадрили, боти, ботуши, пролетни, летни, есенни, зимни, спортни, от кожа, с велур... Обикновено дамите се нуждаят спешно и от нова чанта. Но не само една. Изборът и тук е толкова голям, а гамата от цветове толкова разнообразна. Мъжете не са в състояние да осъзнаят, че няма универсални чанти. Има много чанти!

7. Ах, тези диети!

Жената е такова създание, че винаги мисли за по-добрата версия на себе си. И тук идва темата за идеалната фигура. Ами диетите?! Да, те съществуват и може би няма жена, която поне веднъж в живота си да не се е подлагала на строг хранителен режим. Понягока мъжете с ужас гледат менюто на своите любими същества, което включва – салата без подправки или ориз без месо. Жените просто искат да поддържат тялото си в добра форма.

8. Козметиката

Дори да са млади и красиви, тоалетката на жените е препълнена с всякакъв вид козметика – крем, серум, лосион, маска и какво ли още не... За мъжа е необходимо само един шампоан, пяна за бръснене и афтършейв. Мъжете например, не разбират защо след шампоан, трябва да се слага и балсам. А маската за коса пък им е съвсем непонятна.

9. Какво да си облека сега?

Ето това е вечният въпрос. Ами сега, какво да си облека? Да, гардеробът е пълен с дрехи, чанти, обувки и аксесоари. И, какво от това?! Пак не се намира подходящият тоалет. Сякаш някой друг е събрал голямата колекция от дрехи и я е изсипал в женския гардероб. Странна работа и неразбираема за мъжете. Те не разбират, че си трябва време, за да се избере подходящото облекло за излизане. Настроението и поводът също са важни!

10. Умението да харчиш

Жените искат това, което видят, да го притежават сега, на момента. Половинките им обаче не разбират защо просто не вземат нещо назаем, поне до следващата заплата. Нужно ли е да се взима чанта, която прилича на старата?! И нормално ли е да спестяваш 6 месеца за почивка, а за един миг парите да отидат за дрехи и обувки.