Преди да видим какви са отличителните белези на хората от Петото измерение, нека преди това накратко да отговорим на въпроса: Какво е това пето измерение?

Всяко измерение излъчва вибрации на различни честоти. Когато те се повишават, ние минаваме през различните измерения на реалността. Попадайки в Петото измерение, ние вече сме достигнали до по-висш етап на нашето съзнание, развили сме такива добродетели, благодарение на които започваме да мисли повече на астрално, отколкото на материално ниво.

Петото измерение се описва като измерението на Любовта, да живееш изцяло от Сърцето. За да влезем в него и да останем там, трябва да бъдат оставени на „вратата“ всички умствени и емоционални багажи. Няма страх, гняв, враждебност, вина. Там няма страдание или чувство за разделение. Управлението на мисълта е предпоставка. Хората обикновено комуникират чрез телепатия и имат способността да четат мислите и чувствата помежду си с лекота. Опитът на времето е коренно различен: някои го описват като “всичко, което се случва едновременно”. Няма разлика между минало, настояще или бъдеще.



Всичко в нас и около нас сякаш става по-леко и ефирно. Има усещане за простор и вдъхновение. Времето вече не е линейно, както в Четвъртото измерение – имаме постоянно чувство за това, че миналото, настоящето и бъдещето се преплитат. Нещо, за което просто мислим, може да се появи много бързо. Като цяло, когато изпитваме радост, любов и благодарност, изпитваме разширяващото се съзнание на петото измерение.

Трудно е да се каже дали някой от нас живее напълно в Петото измерение. Дори и да имат такива хора, те са изключително малко. Със сигурност обаче тези, които са достигнали до прехода към Петото измерение, са много повече. Дали и вие сте сред тях, може да разберете, като се запознаете с типичните характеристики, изразяващи се в поведението и мисленето на този тип хора:

1. Стоят далеч от клюки. Прекаленият информационен поток ги напряга

Тези хора могат спокойно да живеят без телевизия у дома. Информацията, светлините и звуците от екрана по някакъв начин ги кара да се чувстват напрегнато. Клюките и сплетните ги отблъскват. Свободното си време обичат да прекарват в усамотение с хубава книга в ръка или в смислен разговор с добър приятел.

2. Нямат нуждада се доказват пред другите, а пред себе си

Тези хора не влизат в конкуренция с други хора, а надграждат себе си чрез добри дела. Вместо да се състезават, предпочитат да помагат. Те нямат нужда от доказване на качества и способности. Щастието на другите ги прави и тях щастливи.

3. Не се страхуват от неизвестното

Хората от петото измерение знаят, че всичко, което се случва в живота им, е следствие на техните мисли и дела. Чистотата, която носят в сърцето си, липсата на гняв, умението да прощават им доставя едно особено усещане за лекота и вдъхновение, което отнема страха им от неизвестното.

4. Знаят, че дяволът не съществува

Това, което съществува, е голям егрегор, подхранван от гордост, егоизъм, алчност, страхове и илюзии. Защото истинският ад всъщност е вътре в самия човек – той го създава със собствените си мисли, чувства и деяния.

4. Обичат усамотението

Хората от петото измерение се чувстват най-комфортно, когато са сами със себе си, отдадени на кротко съзерцание, любов към хората и положителни мисли за бъдещето. Когато са в компанията на други хора обаче, те се стараят да присъстват интензивно в техния свят, проявяват отношение и загриженост към мислите и чувствата на всеки, с когото общуват. Когато хората около тях обаче са много и от тях извира негативна енергия, те не се чувстват добре и се затварят в себе си.

5. Знаят, че имат цел в живота и искат да я намерят

Тези хора живеят с мисълта за постоянно саморазвитие, преплитащо се с мисъл за другите. Те са родени филантропи и хуманисти. Чувствителни са и всяка една несправедливост спрямо някого ги разстройва. Усещат, че са създадени за нещо красиво и смислено и постоянно търсят, развиват и надграждат себе си. Те са търсачи на красиви усещания, всеотдайни приятели, готови винаги да откликнат на всеки зов за помощ.

6. Не ги блазни материалното, надмогнали са егото си и жаждата за власт

Те осъзнават, че да спечелиш в живота не означава да умреш богат, камо ли да победиш другите, за да докажеш, че си по-добър и по-борбен. Те знаят, че победата в живота е да преодолеят границите и страховете си и да стигнат до края на живота си със сърце, което бие с благодарност и безусловност. Знаят, че никой не превъзхожда друг, освен по доброта.

7. Умеят да се учат от всеки един човек

Независимо дали човекът срещу тях е имал добри, или лоши намерения, хората от петото измерение съумяват винаги да запазят спокойствие на духа дори и в най-тежките ситуации, както и да преодолеят болката, която някой им е нанесъл. Те са мъдреци, защото истински мъдрец е не онзи, който твърди, че знае всичко, а този, който умее да се учи от всеки и всичко.

8. Стремят се да помагат на света да стане по-добро място за живеене

Правят всичко по силите си, за да могат чрез поведението и делата си да направят и другите по-добри и по-мъдри. Това е една от целите, които се стремят да изпълнят в този настоящ земен преход. Участват в различни каузи, изразяват смело позицията си, когато нещо нередно се случва някъде по света. И са активни не само на думи, но и на дела.

9. Имат силна интуиция

Този тип хора усещат с лекота вибрациите на различните честоти около тях и така долавят какъв човек стои срещу тях и доколко добронамерен например може да бъде той към тях.

10. Чувстват присъствието на една по-висша енергия

Когато умът и мислите са пречистени и спокойни, това дава възможност на хората от Петото измерение да усещат помощта на невидими приятели, които им помагат и напътстват през целия живот, както и да се вслушват в знаците и предупрежденията от заобикалящия ги свят, които имат за цел да им помогнат в труден момент.

Четете още: 5 признака, че душата ви е стара