Преди броени дни британската любителка на мотоциклети Роуз Федърстоун отпразнува 100-ия си рожден ден и разкри тайната на своето дълголетие, съобщи Hull Live.

Голямото събитие старата дама отбеляза в старчески дом Emmanuel House в покрайнините на родния си град Кингстън ъпон Хъл в Йоркшир, заобиколена от семейството и приятелите си.

Роуз Федърстоун е родена на 12 април 1922 г. През военните години работи като кондуктор в автобус, а след това – в родилна болница и в авиокосмическата компания British Aerospace.



Като причина за дълголетието си пенсионерката посочва пред изданието любимата си работа и активния начин на живот. „Моят съвет е да работите усилено и никога да не се отказвате. Но трябва да изпитвате удоволствие от това. И не се забърквайте в спорове, ако те могат да бъдат избегнати“, съветва мъдрата жена, разкривайки по този начин тайните за дългия си живот.

Тя не крие още, че сияйния си вид дължи на хубав крем за лице и на чувството си за хумор.


Любимите занимания на Федърстоун са карането на мотоциклети със съпруга ѝ и плетенето. Първото я зарежда с жизненост и енергия, а второто я успокоява.

Освен много подаръци от гостите, за 100-ия си рожден ден Роуз получи и специална поздравителна картичка от кралица Елизабет II.

Пред Hull Live героинята на деня говори и за това как се чувства като човек, достигнал до такъв впечатляващ етап от живота си: „Много съм щастлива, че успях!“, отбелязва с радост столетницата.

Четете още: Меган направи нещо много мило и холандците се влюбиха в нея