11 години в кралското семейство: Кейт, която ще направи от съпруга си крал

На 29 април 2011 г. милиони хора по света гледаха на живо приказната сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тази година двамата отбелязват 11 години като семейство.

Британските медии я определиха като така необходимото “лепило”, от което кралското семейство се нуждае.

За изключително кратко време то бе връхлетяно от множество лоши новини. Първо принц Андрю, който е херцог на Йорк, се отказа от официалните си задължения заради "необмислени" връзки с финансиста Джефри Епстийн, обвинен за сексуални престъпления.

След това Меган и принц Хари дадоха бомбастичното си интервю пред Опра Уинфри, чиито отзвук се чува и до днес. На 9-ти април, малко преди да навърши 100 години, пък почина принц Филип - човекът, който досега бе до кралица Елизабет, през целия дълъг период на нейното царуване.

Драмите продължават... Но любовта между Кейт и Уилям е непоклатима.



На фона на всички тези трудни моменти сякаш всички са обърнали поглед към спокойствието и стабилността, които излъчват.

Погребението на принц Филип показа, че Кейт наистина има потенциала да “излекува” монархията отвътре. Милиони хора по света бяха изключително учудени от факта, че братята Уилям и Хари проведоха спокоен разговор след погребалната церемония на дядо си, въпреки че преди това бяха разделени от братовчед си Питър Филипс. Медиите веднага стигнаха до заключението, че именно Кейт Мидълтън стои в основите на този изненадващ разговор.



“Зад кулисите тя е лепилото, което държи всичко заедно. Тя не обича драмата, а предпочита да изслушва и да съставя план за действие. Вероятно именно Кейт ще се превърни в свързващото звено между братята. Тя не би искала нещата да останат по начина, по който са в момента, независимо от нещата, които бяха казани за самата нея” - разкрива източник, близък до кралското семейство.

“Кейт винаги е имала невероятна връзка със собственото си семейство. Те се чуват постоянно. Тя не вижда защо нещата трябва да се случват по друг начин за Уилям и нейните собствени деца” - допълва източникът.



След смъртта на принц Филип безспорно ролята на принц Уилям и неговата съпруга в кралското семейство стана още по-важна, тъй като те двамата ще трябва да поемат още повече отговорности.

Фактът, че принц Хари и съпругата му Меган Маркъл се отказаха от своите роли като част от британската монархия, отвори допълнително поле за изява за бъдещия крал и неговата съпруга. Те поеха допълнителна работа и ангажименти.

Наскоро двамата се преместиха с децата по-близо до кралицата, обезпокоени от здравословното й състояние.



Кейт и Уилям се срещат за първи път в университета “Сейнт Андрюс”, където двамата учат история на изкуството.

По-късно принцът сменя специалността си и започва да учи география, но двамата остават близки. През 2002 г. се преместват да живеят заедно със свои приятели, а в края на 2003 г. любовта между двамата вече е пламнала. През 2005 г. пък двамата завършват образованието си, а на церемонията изглеждат сякаш са на крилете на любовта.

След дипломирането си Кейт и Уилям тръгват по различни пътища. Тя започва работа във веригата за дрехи Jigsaw, където подбира бижута. Принц Уилям пък се записва в кралската военна академия в Сандхърст.



През 2007 г. двамата неочаквано се разделят, а като една от причините безспорно е медийното внимание, което връзката им предизвиква. Раздялата обаче е доста кратка и през юни същата година те отново са заедно.



През 2010 г. Кейт и Уилям заживяват заедно във ферма в Уелс, където остават през следващите три години.



През ноември 2010 г. дворецът обявява официалния годеж на двойката. Тогава става ясно, че Уилям е предложил на бъдещата си съпруга брак по време на тяхна почивка в Кения. Годежният пръстен пък е принадлежал на принцеса Даяна.

На 29 април 2011 г. Уилиям и Кейт сключват брак в Уестминстърското абатство и организират прием в Бъкингамския дворец.

Церемонията е гледана от милиони хора по света, а във Великобритания се организират десетки спонтанни стрийт партита. Кралската двойка вече е известна като херцогът и херцогинята на Кеймбридж, а сватбената рокля на булката, дело на Alexander McQueen, влиза в историята като една от най-известните за всички времена.



През декември 2012 г. става ясно, че кралското семейство е в очакване на първия си наследник, а принц Джордж се ражда на 22 юли 2013 г. Към днешна дата двамата вече имат три деца - принцеса Шарлот се ражда две години по-късно, на 2-ри май 2015 г., а принц Луи се появява на бял свят на 23 април 2018 г.



Уилиям и Кейт са заедно вече почти 19 години, а за времето откакто са семейство успяват да запазят изумителен баланс между това да споделят лични моменти с публиката и това все пак да оставят голяма част от личното си пространство. Кейт дори се записва на курс по фотография, защото има желание самата тя да заснема най-интимните моменти от живота на семейството.

View post on Instagram
 

Кадрите, които Кейт споделя, обикновено са направени от нея самата и излъчват дълбока привързаност и обич.

View post on Instagram
 

Редица експерти предвещават интересни години, които предстоят за британската монархия. А според специалистите именно Кейт и Уилям ще стоят зад модернизирането и стабилността на кралското семейство.

Хората обожават Кейт и нееднократно са коментирали, че тя е съвършена - истинска кралица отвътре и отвън.