Продължение

Много звезди са готови на всичко, за да запазят младостта си. Но в шоубизнеса има жени, които посрещат старостта достойно, с гордо вдигната глава. Не са готови да се примирят с бръчките, но се борят с тях деликатно – така, че дори не бихме се досетили за това.

Сандра Бълок

Сандра скоро ще стане на 50, но е също толкова красива, както и на младини. Пет дни седмично актрисата се упражнява под ръководството на личния си фитнес инструктор, ходи на танци, йога и пилатес. Освен това признава, че ползва и anti-age нововъведения. 49-годишната хубавица се поддържа с редовни тренировки и здравословно хранене и неведнъж е говорила за своята отдавнашна страст – кикбокса. Нищо чудно, че често играе роли на непобедими специални агенти.


Синди Крофорд

Първото правило на 47-годишната Синди е да не ползва козметика, когато няма нужда от това. Звездата неведнъж е напомняла на почитателките си в Twitter, че „яркият грим може да ви състари с 2-3 или дори 5 години“. Но това разбира се не е единствената тайна на Синди. Тя редовно спортува и дори си е инжектирала ботокс – но всички виждаме, че при това е имала чувство за мярка. Фитнес-програмите, разработени от хубавицата, все така са популярни сред жените по света. Крофорд продължава да работи и до днес, но винаги намира време за джогинг или пилатес.

Джейн Сиймур

Джейн претърпяла травма на коляното като малка, поради което трябвало да се откаже от балета. Но при това не спряла да спортува и едва ли някога ще спре. Вече е на 62 години, но почти всеки ден играе голф или тенис, стига графикът й да го позволява. Освен това практикува пилатес. Вместо ботокс и други манипулации предпочита здравословното хранене и добре подбраната прическа.

Кристи Търлингтън

44-годишната манекенка и топмодел Кристи Търлингтън все така е търсена в бранша и нищо чудно, тъй като изглежда страхотно. Мимическите бръчици ни най-малко не я загрозяват. Кристи смята, че неповяхващата й младост се дължи най-вече на йогата. Освен това красавицата съветва всички да спазват вегетарианска диета и да откажат цигарите. Няколко пъти годишно Кристи си прави детокс-седмици за разтоварване, по време на които се храни само със зеленчукови сокове.

Мишел Пфайфър

Генетично склонната към напълняване Мишел нямала друг избор освен да тренира редовно. С времето това се превърнало в навик и сега в свободното си време (например на почивка) актрисата се старае да изминава минимум 5 километра пеша на ден. Твърди се, че може спокойно да си направи и 12-километрова разходка! Наскоро 55-годишната Мишел стана веган, надявайки се това да се отрази добре на състоянието на кожата й. Но някой има ли изобщо забележки за кожата й?

Холи Бери

Четири пъти седмично по час и половина на ден – точно толкова време прекарва Холи във фитнеса. Ежедневната й програма включва упражнения за корема, ръцете и краката, както и кикбокс. Холи яде често и по малко, за да поддържа нивото на кръвната си захар (актрисата страда от диабет). Бери смята, че най-доброто средство за борба срещу целулита е утайката от кафе, която втрива в кожата си и ползва като скраб. По този начин се ускорява клетъчният метаболизъм и прословутата „портокалова кора“ се изглажда. Всички тези мерки позволяват на бившото „момиче на Бонд“ и на 47 години да се разхожда гордо по бикини край морето.