Автор
Woman.bg

16-годишно момиче с шанс да е първата българска космонавтка

Днес обръщаме поглед към 16-годишната Татяна Иванова, която извървя дългия път от Добрич до Марс, доказвайки, че мечтите се сбъдват, ако си достатъчно смел, за да се бориш за тях.

Младата българка взе участие в Advanced Space Academy към Космическия лагер на NASA в Хънтсвил, Алабама. Това е първият учебен космически лагер в света. След него се нарежда Space Camp Turkey в Измир, който младата девойка посети миналата година и се завърна с медал за лидерство, съобщава bgonair.bg, цитира novini.bg.


В рамките на академията Татяна е участвала в няколко космически мисии, включително и до Марс. Момичето признава, че участието ѝ в космическата седмица в Алабама е било изпитание, но и ѝ е помогнала да натрупа много нови знания и опит. Тя е искрена, че към настоящия момент основната ѝ цел е да лети до Марс през 2033 година.

За да стигне до обучителния център по модел на НАСА тя търси и получава помощ от десетки добри хора. В САЩ пък не били чували за страната ни, но Татяна от Добрич им разказала.

Заедно с другите деца от Центъра за творечско обучение Татяна планира среща с държавните мъже, за да ги убеди, че страната ни трябва да бъде част от Европейската космическа агенция.

Четете още: Светът ликува: Кацнахме на Марс!