Пригответе се, тук ще стане интересно! След като прочетохме книгата „Наука за целувката“ на Шерил Киршенбаум, решихме да споделим с вас малко от почерпената мъдрост. Според теорията на Шерил има над сто вида целувки, изразяващи абсолютно различни чувства. Подбрахме за вас 18-те най-разпространени.

1. Френска целувка. Изразява страст. Понякога се среща при двойки със завиден стаж, успели да запазят искрата помежду си.

2. Бърза целувка. Със стиснати устни, често се използва публично (най-често от двойки, които отдавна са заедно и са преминали на едно ново ниво на връзката).

3. Целувка по бузата. Напомня за загрижеността ви един за друг.

4. Въздушните целувки показват, че двойката обича да флиртува и не може да живее без приключения и веселби.

5. Заключена целувка. Случва се, когато партньорите вече трябва да се разотиват, но устните им остават долепени, като привлечени от магнит.

6. Ангелска целувка – това е целувка по клепачите, докато единият от влюбените спи. Показва искреност и надеждност.

7. Целувка по носа – показва наличието на хумор и веселие в двойката. Добре се справя с неутрализирането на караници.

8. Целувката по челото е признак за грижа и преданост.

9. Целувката по ухото (много чувствителна част от тялото) цели да ви развесели и разведри. Показва влечение към нови впечатления – имайте го предвид.

10. Целувките по долната част на ухото са изпълнени със страст. Това е една от най-интимните и романтични целувки.

11. Целувка по ръката – древен жест, показващ уважение или възхищение. Според някои правила мъжът трябва да е по-възрастен от жената, на която целува ръка.

12. Целувките по врата са предпочитани от откритите и страстни хора, които за всичко си имат свое мнение.

13. Смучката е един вид печат – партньорът вече е зает. Това дали не показва, че половинката му е крайно ревнива? Друг вариант е тя да се притеснява, че нещо не е наред във връзката им.

14. Целувката с активно използване само на едната устна е характерна за двойките със здрава връзка, когато партньорите обичат да прекарват времето си заедно. Често се среща при дългогодишни двойки, които знаят един за друг почти всичко.

15. Ескимоска целувка – израз на здрави отношения.

16. Захапването на долната устна се практикува от темпераментни хора.

17. „Вакуумната“ целувка се среща при онези, за които физическият контакт е особено важен.

18. И златната среда – целувката с телесен контакт. Не твърде неприличен, нито твърде скромен, но при това признак на взаимно разбиране. Точно от това имаме нужда.