Те имат способността да приковат вниманието на милиони, да променят човешки съдби, да подчиняват мъжете, да очароват по-бързо от притежателката си… да, говорим за женските гърди! Но има още много неща, които може би не знаем за тях. Ето още факти за тази чудесна част от женското тяло.

1. В някои култури гърдите са обект на строги забрани, а в други носят сакрален смисъл.

2. Гърдите действат хипнотично на хората, затова са станали основен рекламен фетиш. С тяхна помощ можете да продадете всичко – от долно бельо до дърводелски инструменти.

3. Непреодолимата сила на женските гърди действа целогодишно, но именно през лятото мъжете я усещат особено остро.

4. Необвързаните жени имат желанието да си увеличат гърдите по-често от дамите, които имат половинка.

5. Дори и полуразкопчаната риза може да направи чудеса и да спре цял поток коли. Виждайки приятната хлътнатина в деколтето, мъжете губят контрол над себе си и непременно се заглеждат с риск да си изкълчат врата. И все пак еволюцията е направила мъжете по-претенциозни (или може би вяли) – вече не всяка женска гръд може да ги вдъхнови за подвизи.

6. Около 40 % от жените от развитите страни ползват сутиен четвърти размер. Това се дължи основно на промените в храненето – днешните жени ядат повече свинско и пилешко, а периодът на полово съзряване при момичетата вече започва на 10 години.

7. Операцията за намаляване на гърдите (която позволява да се смъкне натоварването на гръбнака) в развитите страни струва около 12500 долара.

8. Според статистиката:

- 24 % от жените смятат, че гърдите им са твърде малки;
- 16 % от жените са готови да си увеличат гърдите оперативно;
- 20 % от жените смятат, че гърдите им са твърде големи и искат да намалят размера им;
- 12 % от жените са недоволни от формата на гърдите си;
- 44 % от жените са напълно доволни от гърдите си.

9. Доминиканката Миосотис Кларибел официално се смята за жената с най-голям бюст на света. Всяка една от гърдите й тежи 18 кг.

10. През последните 50 години гърдите на средностатистичната европейка са се увеличили приблизително с три размера (докато средният размер на пениса при мъжете е намалял с 3 см).

11. 20 % от мъжете (само толкова!) на първа среща обръщат внимание на лицето на момичето. 47 % обаче първо гледат гърдите.

12. Гърдите на повечето жени са различни по размер. Обикновено лявата е по-голяма.

13. Гърдите са най-симетрични между 14-тия и 16-тия ден от цикъла благодарение на активизирането на хормоните по време на овулация.

14. Средните гърди с общо тегло около половин кило съдържат 4-5 % от общите мастни запаси в женското тяло.

15. Можете да наследите гена, отговарящ за размера на гърдите, от всеки един от родителите си. Затова гърдите ви могат да бъдат различни от тези на сестра ви и майка ви.

16. Една блогърка в YouTube е създала свой канал („Hot For Words“), в който проучва етимологията на сложни анлийски думи. Едва ли някой би го гледал, ако авторката не демонстрираше във всяко видео деколтето си. Благодарение на този трик, наречен от нея boobalicious (от анлийската дума boobs – „цици“), тя си е изградила образа на умна секс-бомба и е станала интернет-звезда. Сега тя има милиони зрители, собствен успешен сайт и партньорска позиция в YouTube. Медиите владеят света – а гърдите владеят медиите. Не случайно американците наричат на шега телевизията Boob Tube.

17. Правозащитната организация Topfree Equal Rights Association се бори за променяне на американските и канадските закони, според които мъжете могат да се появяват на публични места с оголен торс, а жените не.

18. Япония е шампион по продажби на сутиени с нулев размер.

19. Според законите на Арабските емирства жена, появила се на плажа без горнище на банския, се наказва с до 6 месеца затвор.

20. Оголването на гърдите при африканските жени е традиционна форма на протест. По този начин те казват „Чуйте ни, ние сме вашите майки!“.

21. Най-разпространеният размер чашка в сутиените на британките е 4 (12 DD).

22. В Нова Зеландия организаторите на парада Boobs on Bikes (в който участват голи до кръста велосипедистки) водят съдебна борба с местните власти, за да бъде признато мероприятието им за законно и ненарушаващо обществените норми.

23. Бразилия е световен лидер по брой банки за кърма. В тази страна има 192 такива хранилища.

24. Китай заема първо място в света по брой операции за увеличаване на гърдите.

25. Голата до кръста жена привлича повече внимание от напълно голата жена.