Автор
Цвета Герчева

3 изпитани тайни за щастие през есента

Есен е и студените сутрини, мрачните вечери и уханието на зима във въздуха ни носят едно особено усещане за меланхолия и щипка тъга по лятото. Отпуската вече е приключила, а следващите почивни дни се очертават чак около Коледа.

Какво означава това? 3 месеца плътно в офиса? Идеята никак не е обнадеждаваща. И понеже есента е времето, в което ние несъзнателно изпадаме в едно особено настроение и точно сега е моментът, който сякаш неусетно отключва депресивните състояния, ние днес решихме да ви споделим 3-те най-важни правила за лично щастие на прага на зимата.

Защото както казват в Азия - ако умееш да се усмихваш на живота, проблемите ти ще се разсмеят и ще си отидат. Ето няколко идеи как да погледнем по-позитивно на есенната меланхолия:

Горещо, по-горещо, най-горещо - СПА


Гони ви абсолютна апатия и се чувствате сякаш в безизходица? Казват, че минералната вода лекува не само тялото, но и духа. Според специалисти топлите минерални извори имат способността да въздействат благоприятно на нервните окончания. Така че, защо не проверите кой е най-близкият топъл минерален басейн до вас и не прекарате няколко часа в прегръдките на горещата вода.


България е една от малкото страни в Европа, които разполагат с такова богатство на термални извори. Цените за вход на басейните никак не са високи, а преживяването ревитализира емоциите буквално след първите 5 минути. Ако се чудите кои са най-близките минерални басейни до София, веднага подсказваме. Само на час от столицата са Пчелина, Сапарева баня, Варвара или пък Белчин баня. Имате ли един свободен следобед този уикенд? Бързо на СПА!

Нямам време да пътувам, а много искам


Да пътуваш понякога не струва изобщо скъпо. Просто трябва да намериш мотивацията вътре в себе си. Дали е до някое закътано село в България или просто ще поемете без път и посока на една експедиция - в търсене на чудесата на страната ни - важното е да знаете, че едно мини пътешествие ще направи денят ви наистина по-различен и да, ще подобри настроението ви. Определено.


С влак до Искърското дефиле? Гледките са удивителни, билетът е около 5 лв., а щастието - то стои някъде на перона и ви чака. Побързайте, за да не го изпуснете.

Студено ми е, гладна съм, не знам какво ми се прави

Казват, че жената през зимата има три физиологически състояния, които горе-долу могат да се обобщят така: "Студено ми е", "Гладна съм" и "Не знам какво ми се прави". Ако и вие понякога изпадате в летаргия и сте съвсем настроена на вълна зимен сън, никакво излизане, вълнени чорапи и топла пижама, трябва да знаете, че по този начин пропускате едни от най-зареждащите дни през годината - когато времето навън все още носи спомена за лятото, но пък още не е срещнало зимния режещ студ. Затова ако искате да посрещнете есента щастливи, правило номер едно - излезте навън. Има много начини да погледнеш към ефира пред себе си с усмивка. Аз лично съм открила своята формула - билките.



От малка помня, че първите дни на есента вкъщи посрещахме с дъхав чай от маточина. Това растение наистина успокоява и дарява усещането за релакс и комфорт. През последните няколко сезона усетя ли, че ми става криво и нямам настроение, което обикновено се случва наесен, винаги си нося в чантата блистер билкови хапчета, като Бланд например. Бланд е страхотна добавка, която включва маточина, лавандула и ашваганда в точно определена доза и природната комбинация е наистина вълшебна. И винаги когато ми е криво и се чудя дали да прекарам пред телевизора, или да се кача до Витоша за една енергизираща разходка, разчитам на Бланд. Той просто прави есента ми по-щастлива.


Истината е, че тази билкова комбинация не води до зависимост и не намалява работоспособността ми, което е страхотно за мрачните утрини, в които трябва да стана и просто да отида на работа.

Дали имам своята рецепта за щастие през есента?



Разбира се! Няма нищо по-лесно да отвориш сетивата си за красотата на есента, когато си спокоен. С Бланд това е постижимо!