30-годишна красавица стана милиардерка, направи женски вариант на Tinder

31-годишната Уитни Улф Херд създава приложението за запознанства Bumble през 2014 г. Преди това тя работи за Tinder, на който е съосновател. Но напуска, защото смята, че компанията е място, където има полова дискриминация и сексуален тормоз. Херд дори съди бившите си колеги.

View post on Instagram
 

Херд определя Bumble като "феминистко приложение за запознанства". То работи на принципа на Tinder. С една малка разлика - при хетеросексуалните съвпадения жените са тези, които могат първи да пишат на мъжете. Ако има съвпадение между двама души от един и същи пол, то тогава всеки е свободен да направи първата крачка.

View post on Instagram
 

През 2020 г. приложението има вече повече от 100 милиона потребители в цял свят. А големият бум идва преди дни, когато на 11 февруари акциите на компанията скачат с цели 43% и така стойността ѝ на борсата се увеличава и достига 13 милиарда долара.

View post on Instagram
 

Основателката на Bumble обаче има само 11.6% дял, което прави богатството ѝ 1.5 милиарда долара при цена на акциите от 70.55 долара. С него Херд моментално се превърна в най-младата жена милиардер в света, натрупала богатството си чрез собствен бизнес. Освен това е и най-младата жена, заемаща поста главен изпълнителен директор на публична компания в САЩ, предава Forbes.

View post on Instagram
 

Bumble е второто голямо приложение за запознанства, което излиза на борсата след Match.com през 2017 г. Печалбата на компанията за първите девет месеца на миналата година е 417 милиона долара, а бъдещите прогнози са повече от оптимистични.