Автор
Веселина Петрова

40-те са новите 20! Момичета, изтупайте праха от роклята и живейте!

Минах 40, и какво от това? Годините наистина нямат значение. Убеждавам се в това с всяка следваща.

Младостта е вътре в нас. В сърцата ни, в душата. Тя е усещане. А не число в акта за раждане. Младостта е онова, което ни кара да се усмихваме, да искаме да правим щури неща. Тя ни дава криле. Кара ни да се влюбваме, да треперим, да усещаме пърхащи пеперуди в стомаха.

Ако духът ви е млад, няма никакво значение на колко сте в действителност.

Познавам много хора – и на 60, и на 70, които нито са загубили желанието си за секс, нито са спрели да бъдат щури, нито са станали мрънкащо-досадни. Хора, които обичат да пътуват, да трупат емоции, да се наслаждават на живота. Затова не изпадайте в депресия след поредния си рожден ден.

Потърсете детето в себе си. И не го оставяйте да си отиде.


Разбира се, това не означава да се откажете от мъдростта. Но да сте мъдри, не означава да сте и стари. Да си мъдър, означава да вярваш в себе си. И в собствените си преценки за нещата. Да не ти пука. И да се чувстваш добре в кожата си.

„Младостта е хубаво нещо не защото ни дава възможност да правим глупости, а защото ни дава време да ги поправим“, е казал Бернар. Открийте я вътре в себе си. Съхранете я. Насладете ѝ се. Винаги е по-приятно да се наслаждаваш на живота. Не да изпитваш съжаление, че си отива. Само онзи горе знае колко ни е отредено. Защо да не се радваме на всеки миг? Все едно сме на 20?

Наслаждавайте се. Младостта е непреходна, ако успеете да се отърсите от тежестта на бремето, наречено „ежедневие”.