Автор
Ева Лъчезарова

5 идейни подаръка за Коледа, които можеш да купиш точно сега!

Често оставяме коледния шопинг за последния момент, когато навалиците по магазините и пред куриерските служби са километрични. Затова в екипа ни си обещахме тази година да планираме отрано, да подберем най-идейните подаръци за близките си и да ги поръчаме докато е време.

В този материал събрахме 5 идеи за подаръци, които са подходящи за различни възрасти и сме помислили за хора с всякакви интереси.

Абонамент



Повечето онлайн платформи предлагат ваучери за подарък, а хубавото в случая е, че можете да подберете абонамент спрямо интересите на любимия си човек. Миналата година една от нас например получи абонамент за платформа за онлайн курсове и през 2020-а премина 10 чудесни обучения в различни сфери. Бихте могли да вземете ваучери за аудио книги, за някоя музикална платформа или пък да подберете нещо по-нестандартно като кулинарен курс.

Nokia

Финландия е родината на Nokia, а също и на дядо Коледа, така че какъв по-добър подарък от смартфон директно от страната на белобрадия старец. Наскоро скандинавският бранд пусна на пазара два бюджетни модела, с които можете да зарадвате някой от близките си хора по Коледа. NOKIA 2.4 и NOKIA 3.4 се отличават с изчистен дизайн и безброй функции.

NOKIA 2.4 разполага с четец за пръстови отпечатъци, както и със сензор за лицево разпознаване, които осигуряват по-голяма сигурност на личните данни на собственика на телефона. На гърба на устройството е разположена 13-мегапикселовата камера с бленда f2.2, а точно под нея се намира и 2 мегапикселовият дълбочинен сензор, който служи за заснемане на снимки в портретен режим. Предната камера е с резолюция 5 мегапиксела и бленда f2.4.

Основните предимства на Nokia 2.4 са 6.5” дисплей, с резолюция от 720х1600, впечатляваща 4500mAh батерия, ярки и кристални цветове и идва с операционната система на любимия ни Android 10.

NOKIA 3.4 разполага с дисплей с размер от 6,39” и HD+ екран, който осигурява още повече пространство за гледане на снимки и видеа. Моделът е снабден и с мощната тройна камера с изкуствен интелект, която разполага и с ултра широкоъгълен обектив. Производителите обещават живот на батерията до два дни, тъй като NOKIA 3.4 се захранва от адаптивна батерия, която дава предимство на приложенията, които собственика на телефона използва най-много. Финландската марка е помислила и за семействата с деца, давайки им възможност да наглеждат мъниците, докато учат, играят и изследват света. Това се случва чрез задаване на ограничения за съдържание и време на използване на различни приложения чрез Family Link. NOKIA 3.4 също идва с Android 10. Моделът има и вградена в дисплея предна камера, в унисон с актуалните в момента тенденции.


Адвент календар



Адвент календарите са едно от любимите ни предложения за ранен коледен подарък. Идеята на този тип календар е да отброява дните до Коледа, а през всеки от тях се отваря по една кутийка, в която може да им различни неща. От лакомства до бюти продукти. Бихте могли да закупите предварително адвент календар или пък да си направите такъв у дома.

Четец



Електронният четец на книги отваря цял един свят пред своя собственик, така че също е чудесна идея за коледен подарък. Ако познавате добре вкусовете на човека, на който ще го подарите, бихте могли да му направите и предварителна селекция от няколко запомнящи се заглавия.

Козметична процедура



Всеки от нас се нуждае от време за себе си, но често пропускаме да си го дадем. Затова ваучер за козметична процедура по избор е нещо, което сме сигурни, че всеки един от близките ви би оценил. Маникюр, прическа, а защо не и пилинг ще зарадват всяка дама. Мъжете пък обикновено харесват релаксиращи масажи, сауна или пък парна баня, а защо е и цялостен СПА пакет.

(в материала има продуктово позициониране)