Автор
Кристина Кирова

5 неща, които трябва да бъдат забранени преди абортите

Има дни, в които разбираш, че светът върви с чудовищни темпове напред, а в други, че всъщност се връщаме към абсурдите от миналото и ги приемаме отново. Днес в нашата редакция актуална тема на разговор са абортите, които има идея да бъдат забранени в България. Може би много от вас не вярват на тази новина, тъй като в милата ни родина никога не е имало закон против абортите. Не че в миналото са били толерирани, но поне жените са разполагали с право на избор. В някои краища на света едно време е било немислимо да се подложиш на подобна процедура, а днес, в XXI в, когато медицината е толкова напреднала, ние сме готови да приемем този безумен модел. Неуспорим факт е, че има редица пострадали заради криминални аборти, а те биха зачестили, ако България каже „Не“ на интервенцията. Изобщо, какво хубаво предстои, ако това се случи?

Истината е, че има много други фактори, на които управляващите е добре да обърнат повече внимание и за които да предприемат драстични мерки. Пред тях въпросът с оперативното прекъсване на бременността просто бледнее. Нека видим кои са 5-те забрани, които бихме предпочели пред тази за абортите.

1.НЕ на отровата в храните

В България, както и по цял свят, има безброй случаи на затлъстяване и животозастрашаващи болести, причинени от некачествена храна. Страната ни би направила огромна крачка напред, ако успее да зачеркне консервантите, палмовото масло и ГМО продуктите. Вярвайте, те са нашият убиец и се разболяваме, похапвайки вкусно, вкусно. И защо трябва да плащаме за пластмасови плодове и зеленчуци, при положение, че земята по нашите географски ширини е толкова плодородна? Всеки, който е опитвал домат с причудлива форма от градината на баба, знае, че вкусът е несравним.

2.НЕ на застрояването по морето

Колко райски плажове и морски кътчета са се превърнали в строителна площадка и вместо пясък имат бетон? Заболя ли ви сърцето? И нас. Нищо, поне ще можем да гледаме морето, работейки от офиса, построен на плажната ивица.

3.НЕ на гласуването без образование

Как може човек, който се затруднява да пише и чете, да участва в определяното на бъдещето ни? За съжаление у нас това е напълно възможно и тези хора не са малко. Те са онези, които дават гласа си срещу две кебапчета и вероятно са приключили основното си образование с неистови мъки, ако изобщо са успели. Може би ще бъде по-различно, ако имаме право на глас, единствено след завършено средно образование. Поне да можем да прочетем бюлетината, дето се вика.

4.НЕ на паричните помощи на всяка цена

Има групи от населението в България, които не спират да се множат, подобно на хлебарки, въпреки че не разполагат с финансовата възможност да се справят с повече от 1 или 2 деца. Тук не става дума за дискриминация, а за елементарна сметка, която би било добре да се прави, преди да е станало твърде късно. Защо държавата позволява някой да живее на наш гръб и да се възпроизвежда, давайки му по-големи помощи, отколкото на нас, които се трудим всеки ден?

5.РЕАЛНО да се забрани продажбата на алкохол и цигари на непълнолетни

Да, в момента има такава забрана, но всички сме виждали деца, които стискат 10 лв в ръка и отиват до магазина за кутия цигари и бутилка бира с думите: "Те са за мама". Виждали ли ли сте някой продавач да се е възпротивил да им ги даде? Може би се случва, но твърде рядко. Реално, тази забрана изобщо не е навлязла в практиката.

А вие каква забрана бихте наложили, ако имахте тази възможност?

Четете още: Абортирани мозъци искат да забранят абортите в България. А знаете ли колко жени умират от криминални аборти?