Автор
Весела Георгиева

5 причини все повече страхотни жени да остават необвързани

Времето, в което живеем е доста странно. Бракът не е това, което беше, връзките не са това, което бяха, дори общуването е някак по-странно. Социалните мрежи объркаха представите ни за отношения. Статистиките обаче сочат, че все повече жени предпочитат да не са във връзка – около 50.2% от американците например, или 124.6 милиона души, са необвързани. В САЩ броят на необвързаните жени е по-голям от този на омъжените. Защо това е така, обяснява сайтът Bright Side.

Жените станаха по-независими
Днес дамите получават добро възнаграждение, имат собствен имот, често са дори по-независими от половинките си. И затова понякога решават, че може би е по-добре да са сами...

Жените са по-емоционално стабилни
Благодарение на образованието и равните права дамите вече са доста по-спокойни. Те не се притесняват, че няма да има с какво да платят сметките си, чувстват се облекчени откъм задължения и не нямат намерение да живеят с някого само, за да си осигурят покрив или сигурност.

Жените ценят повече свободата си
Със сигурност има доста дами, които предпочитат вместо да стоят цял ден до печката, да отидат на СПА, а после да поръчат готова храна. Животът днес ни предлага много възможности.

Брак - да, но не на всяка цена
Няма проблем днес да живеете с мъж без да имате брак. Повечето дами предпочитат да проверят дали връзката им ще работи, дали ще има бъдеще, а след това мислят за брак и деца. Много от двойките вече живеят на семейни начала, имат деца, общ дом, но не бързат с подписа.

Дамите вече знаят цената си и имат по-големи очаквания
Когато сам можеш да си платиш сметката, имаш няколко висши образования, изглеждаш супер, можеш да си платиш почивката, ти очакваш доста повече от човека до себе си. Няма как да се примириш с нещо по-малко от това, което ти самата имаш и постигаш. И когато алтернативите не са добри, просто предпочитаме да сме сами...

Мъжете май се притесняват от красиви и умни жени
Първо, не очакват тази жена да е свободна, и второ - не знаят как да подходят. И дали ще им се отвори парашутът. Затова предпочитат да заложат на сигурното.

Жените вече не вярват в празни приказки
Трупайки опит на различни нива - наш собствен, чрез приятелки, ние осъзнаваме, че живеем в консуматорско общество, където понятието „завинаги“ почти няма смисъл. Затова и доверието ни към мъжкия пол намалява, а заради собствените ни ангажименти започването на връзка често не е сред основните ни приоритети. Може ли да ни се сърди човек?