Автор
Woman.bg

5 съвета за оцеляване, ако сме прекалено чувствителни

Ако сте от жените, които са прекалено чувствителни и често не могат да спрат сълзите си, не се отчайвайте. Не сте сами. Чувствителните хора са по-добри, по-състрадателни, склонни са да прощават повече, но и са по-неразбрани и пренебрегвани от останалите. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да се почувствате по-добре в ежедневието си.

Достатъчно сън

Ако не се наспивате достатъчно, ще станете нервни, раздразнителни и често ще сменяте настроенията си. Ако сте много чувствителна жена, липсата на най-малко 8-часов сън вероятно ще направи живота ви нетърпим.

Здравословен хранителен режим

Здравословният режим на хранене ще намали нивата ви на стрес и няма да се чувствате постоянно уморени. Ако не можете да се храните здравословно, приемайте хранителни добавки, за да си набавите всички нужни витамини и минерали.

Почивка

Според специалистите чувствителните хора лесно се поддават на напрежение, когато се намират сред тълпи от хора или на претъпкани места, например в мола. Ако ви се налага да попадате често в подобни ситуации, не забравяйте да отделите време за почивка и релаксация. Дали ще е спалнята, терасата, дори банята – намерете си свое тихо кътче, където да се чувствате спокойни и в безопасност. Така ще можете да останете насаме с мислите си и наистина да си починете.

Без кофеин

Прекалено многото кофеин само ще ви изнерви още повече. За да намалите тревожността, се опитайте да пиете възможно най-малко кафе, черен или зелен чай.

Приглушени светлини

Силните светлини също пречат много на чувствителните хора. Заложете на приглушената светлина в дома ви. Така подходящото осветление ще ви успокои, няма да дразни сетивата ви. И ще ви помогне да заспите по-лесно вечер.