Джо Байдън е новият президент на САЩ. Вече той и новата първа дама, Джил Байдън, ще обитават Белия дом, което е едно ново, вълнуващо начало не само за Америка, но и за целия свят. И въпреки че мнозина се опитаха да надникнат в живота на демократа, истината е, че тепърва ще научаваме любопитни факти за него и семейството му. Днес решихме да ви запознаем с най-разтърсващите събития в личната му история:



Смъртта на първата му съпруга и дъщеря му

В далечната 1972 г. Джо Байдън е бил щастливо женен, а в семейството му цари истинска хармония. Тогава 30-годишният политик става сенатор, което е било една от големите му мечти. С две думи – той е намерил пълното щастие и в кариерата, и в личния си живот. По това време Байдън е женен за любимата си Нейлия Хънтър, от която има 3 деца. Двама сина – Джоузеф Бо и Хънтър и малка дъщеря на име Наоми. Точно в дните между най-светлите празници обаче, Коледа и Нова година, се случва първата голяма трагедия в живота му. Тогава Нейлия излиза с автомобила си, за да купи подаръци, но катастрофира по пътя. В колата се удря камион и в следствие на жестокия удар съпругата на Джо Байдън и дъщеря им Наоми умират заради тежките си травми. Двамата им сина оживяват като по чудо. Днешният президент на САЩ споделя, че това е първият път, в който е бил на ръба на самоубийство, но за щастие е избрал живота пред отчаянието и е направил всичко по силите си, за да отгледа Джоузеф Бо и Хънтър.

Смъртта на по-големия му син

Следващото опустошително събитие в живота на Джо. Смъртта на Бо Байдън настъпва през 2015 г. след борба с онкологично заболяване. Президентът дори му посвещава книга, озаглавена „Обещай ми, татко“. Джоузеф Бо умира на 46-годишна възраст, а през последните години от живота му, той се е изявявал като успешен прокурор и се е очаквало един ден да бъде губернатор.



Скандалът със сина му Хънтър

Когато бил малко момче, Хънтър често отговарял на въпроса какъв иска да бъде един ден, като порасне, с изречението: „Искам да бъда важна личност“. И очевидно е следвал тази своя мечта, тъй като завършва с отличие юридически факултет и започва собствен бизнес. На 26-годишна възраст той дори заработва по-големи печалби от баща си. Само че през годините името му е свързвано с нечисти сделки и корпуционни схеми. Дори по време на президентските избори миналата година републиканците използваха компроматите срещу Хънтър, за да злепоставят Джо Байдън. Те твърдят, че младият мъж води твърде буен начин на живот и правят всичко възможно, за да опетнят името му. През 2010 г. в живота на Хънтър настъпват истински катаклизми, като се стига до развод с тогавашната му съпруга и дори е изгонен от американския флот, тъй като в кръвта му са открити незаконни вещества.



Изнудване, изнудване и пак изнудване

Джо Байдън се запознава с настоящата си съпруга Джил няколко години след трагичния инцидент с първата му жена. И макар помежду им да има силна любов, Джил не се е съгласила толкова лесно да се обвърже с днешния президент. Причината за това била, че тя не желаела да бъде публична личност, а мечтаела единствено да създаде свое училище за изучаване на английски език. Джо обаче бил твърде запленен от нея, за да се предаде и бил изключително настойчив. Джил казала „ДА“ едва на петото му предложение за брак. Малко след това, през 1981 г., тя ражда дъщеря им Ашли, чието име също е свързано със скандал.
През 2009 г. в медиите изтича видео, на което се вижда как момиче, приличащо досущ на Ашли, опутребява забранени субстанции. Разбира се, наследницата на Байдън отрича дамата от клипа да е тя. Познат на Ашли се опитал да продаде видеото на едно от големите американски издания за 2 млн. долара, но това така и не се случило, тъй като не съществуват никакви доказателства, че момичето от клипа е тя.



Болестта, с която се бори цял живот

Още от 1980 г. Джо Байдън страда от изключително силна мигрена, която не му дава покой през годините. Животът му се преобръща по време на важна реч, когато не успява да я завърши заради непоносими болки в главата. Тогава Джо е откаран в болница, където му е поставена диагнозата мозъчен аневризъм и е подложен на операция. Възстановяването му след нея пордължава повече от 6 месеца и на практика се наложило да се научи да говори отново.

Четете още: Сбогом, Мелания Тръмп! Америка никога няма да има по-стилна Първа дама от теб