Автор
Woman.bg

5 типа приятели на съпруга, които всички жени мразят

Нека си го кажем директно - има определени приятели на мъжете, от които на жените им побеляват косите. Кои са тези типажи?

Хубаво е мъжът да отиде на среща с приятели. Докато го няма, можеш да се отпуснеш, да си облечеш раздърпаната, но тъй удобна пижама и да гледаш няколко епизода на любимия си сериал, отпусната на дивана с пакет пуканки. Звучи приятно, нали? Пък ако решиш, можеш да излезем и ти – да отидеш на кино с приятелки, да се разходиш по магазините или да попееш в караоке-клуб. Уж всички печелят от това. Но понякога една подробност разваля всичко – онези приятели, с които се вижда съпругът…

Дори и принц Хари е имал един приятел, който карал цялото кралско семейство да се притеснява – Том Инскип, с когото се познавали от деца. Двамата наистина били много близки приятели, Том дори бил наричан „втори пилот“ на принца, което можело само да го радва. Още през 2000-дните Инскип си създал лоша репутация – цял Лондон го знаел като щур купонджия, пияница и хулиган. Червенокосият принц по онова време редовно се въртял в неговата компания и участвал в налудничавите авантюри на Том. Кралицата вероятно би се радвала да зачеркне тази глава от биографията на младия Хари.

Скокове в басейни, пиянски сбивания и пушене на марихуана – всичко това било част от съвместните веселби на Том и Хари. Но малко преди годежа с Меган Маркъл приятелят от детинство изчезнал от живота на принца. Някои предположиха, че двамата са се скарали заради това, че Инскип настойчиво убеждавал внука на кралицата да не се жени за американската актриса и ядосал влюбения принц. Представители на Бъкингамския дворец обаче побързаха да опровергаят тази информация.

Не знаем как е преживял Хари раздялата си с Том, но обкръжението му със сигурност е въздъхнало с облекчение. Откак е прекъснал контакт с приятеля си, принцът се е отказал напълно от щурите купони, наркотиците и останалите си вредни навици. А и Меган като привърженичка на здравословния начин на живот безусловно би одобрила преминаването на този другар в категория „бивш“.

И така, вижте кои са най-омразните приятели на нашите силни половинки?

1. Почитателят на „да пийнем по едно“ след работа

Какво казва мъжът? „Смятам на път за вкъщи да мина през бара, ще пием по една бира с Димо. Ако огладнееш, не ме чакай, вечеряй сама“.

А какво става всъщност? Мъжът се прибира вкъщи към 6 сутринта, целият раздърпан, със сдъвкана и изплюта риза. При това е изгубил кредитната си карта, смартфона си, а май и доста мозъчни клетки. В този момент е безсмислено да му се карате, да викате по него или да му четете конско – той изобщо не е в състояние да приема информация.

За подобен „Димо“ са чували сигурно всички жени. Абсолютна легенда е.

2. Запаленият спортист

Антон, който денонощно виси във фитнес-центъра, е записал мъжа ви да участва в ежегодния 30-километров маратон. Според него в тази спортна проява трябва да се включи всеки уважаващ себе си мъж. Така че вие практически не се виждате с любимия си вкъщи чак до Коледа, защото през уикендите двамата с Антон се готвят за маратона. Те провеждат кардио-тренировки, увеличават дистанциите за бягане, правят силови упражнения.

Разбира се, мъжът ви поне понякога се появява вкъщи. Например, сутрин може да го заварите в кухнята да си приготвя поредния протеинов коктейл, а той ще ви разкаже възторжено какви продукти е сложил в него, за да повиши издръжливостта си. Забележимо стегналата се фигура на съпруга ви (която за жалост рядко виждате) е единственото, за което можете да благодарите на Антон. Постепенно започвате да си спомняте с тъга времената, когато сте можели просто да се поизлежавате в леглото с мъжа си, да си поръчате пица и да си пуснете някой сериал.

3. Вечният ерген


Още една разновидност приятел, който повечето съпруги не понасят. Докато мъжът ви се е сдобил вече с жилище на изплащане, дете и куче, ергенът е все така свободен като вятъра – той няма всичките тези задължения, както и морални задръжки. Той периодично показва на съпруга ви снимки на новите си завоевания – млади лекомислени момичета, с които той не планира да има сериозна връзка.

Мъжът ви, стараейки се да не се покаже задръстен, пуска одобрителни (понякога излизащи извън границите на приличието) коментари по адрес на хубавиците. Когато пък двамата с ергена отиват на бар, те винаги успяват да се запознаят и да си побъбрят мило с цяла компания жени. Не нарочно, разбира се. Просто по необяними причини всеки път става така. Защо ли?

4. Приятелят, с когото мъжът ви има много общи спомени

Виктор се е запознал с мъжа ви още в гимназията, затова двамата имат много общи спомени. И този Виктор помни буквално всичко – като се почне от абитуриенския бал, на който мъжът ви е изгубил бас и изчервен е поканил на танц най-красивото момиче от класа (и то, естествено, му е отказало), и като се приключи с почивката на море в мъжка компания, като най-запомнящото се било посещението на нуди-плажа.

Да, някои истории може да са наистина смешни. Но не и когато ги чувате вече за десети път! Само да спомене пак за онова ергенско парти – ще му откъснете главата.

5. Приятелят, женен за „онази същата“


Вие нямате нищо против мъжът ви да се вижда с този свой приятел. Но двамата неизвестно защо са решили, че щом те са приятели, жените им също могат да станат добри приятелки. И така ви поставят в крайно неудобно положение. Съпругата на „приятеля“ като цяло е свястна, но понякога подхвърля неща, които буквално ви вбесяват („Леле, колко ви е малка кухнята, аз не бих могла да живея така“, „Нищо, че не сте успели да изчистите – то като имаш малко дете, не ти остава време“).

При това тя най-вероятно не е искала да ви обиди, но просто така се е получило. А мъжете искрено недоумяват защо вашите часове при фризьор все по-често съвпадат с планираните срещи на двете приятелски семейства.