Автор
Woman.bg

5 топ съвета за безопасен и перфектен онлайн шопинг

От няколко години насам, и по-конкретно от началото на пандемията насам, можем спокойно да наречем онлайн пазаруването "новото нормално".

Истината е, че преимуществата на шопинга, който можете да направите от удобния си диван вкъщи, са наистина много. Спестявате време, често заради промоциите, които можете да намерите само в интернет пространството, спестявате и пари, а също така и усилия.

Съгласете се, че да си изберете нова рокля, чанта и обувки за офиса, докато си почивате у дома, е далеч по-приятно, отколкото изтощителните разходки между бутиците в мола. А защо да не си купите и ново обзавеждане за банята или кухнята, просто така, докато си почивате с телефон в ръка?

Без опашки по касите, без напрегнати продавачи, без напрегнатото усещане, че сте с много хора в затворено пространство и без страх, че може да си забравите или изгубите портмонето някъде по пътя. Всичко, което ви е необходимо, е да си "вземете" мобилното портмоне Wallet и да пазарувате на воля. Но истината е, че много от вас вероятно изпитват други притеснения при онлайн покупките. Ето защо днес ви представяме 5-те най-важни и сигурни начина за перфектен и безопасен шопинг в мрежата.

1. Въоръжете се с наистина трудна парола

Колкото по-трудна е вашата парола, толкова по-безопасен ще бъде вашият онлайн шопинг. За целта просто дайте воля на въображението си и освен букви и цифри, включете всякакви други символи (като *, +, @) и се постарайте с дължината - кратката парола не е препоръчителна. Също така е добре да не използвате една и съща парола за сайтовете, от които пазарувате. И като цяло е желателно да бъдете с различна парола във всеки сайт и всяка социална мрежа, която използвате.

2. Внимавайте с информацията, която предоставяте

Винаги бъдете пестеливи относно информацията, която давате за себе си. Не предоставяйте телефонен номер, ЕГН или номер на сметката си, освен ако те не са строго необходими. И дори изискването на тази информация да е настоятелно и да попада в графа "задължителни", подходете внимателно. Ако ви се струва, че е ненужно да предоставяте такава информация на сайт за пазаруване, просто го затворете и потърсете друга, по-безопасна, опция в онлайн пространството.

3. Подминавайте прозорците с промоции, които ви изскачат

Сърфирате си в интернет и изведнъж ви изскача прозорец с неустоимо предложение - страхотна промоция, която не е за изпускане? Не бъдете наивни, особено, ако сайтът ви е непознат. Неслучайно тази промоция ви излиза толкова изненадващо и лесно. Но ако все пак сте заинтригувани от това, което виждате в сайта, просто направете бърза проверка, за да знаете, че е безопасно да пазарувате от него. Първо потърсете информация за този онлайн магазин - дали има оставени контакти на страницата, дали има посочен адрес на офис и прочетете отзивите за магазина в интернет. Ако не откриете никаква информация, не пазарувайте от него.

4. Пазарувайте единствено от проверени сайтове

Както вече споменахме - колкото по-непознат ви звучи сайтът, на който сте попаднали, толкова по-голяма е вероятността пазаруването от него да не е безопасно. Доверете се единствено на услугите на онлайн магазини, които са ви препоръчани от ваши познати или от официалните сайтове на марките, които харесвате. Бихте могли и да направите бърза проверка в Google на най-посещаваните и сигурни онлайн магазини.

5. Използвайте само собствения си лаптоп или телефон и защитена интернет връзка

Съветът на woman.bg: тази есен пазарувайте разумно и спечелете награди с дебитна или кредитна карта Mastercard от Пощенска банка Да пазаруваме разумно е умение, което е важно да усвоим. И когато знаем основните правила, онлайн шопингът може да се превърне в страхотно преживяване. Добрата новина, е че до 30 ноември можеш да спечелиш уникални награди – всичко което трябва да направиш е просто да пазаруваш с картата си, а за още по-голямо удобство, когато пазаруваш във физически магазин можеш да използваш своя мобилен портфейл ONE wallet или Apple Pay.

Така ако направиш поне 10 покупки с твоята дебитна или кредитна карта Mastercard в периода на кампанията ще участваш автоматично за един от 100 ваучера, който да ползваш в emag.bg. А ако поне едно от тези плащания е направено с твоя дигитализирана карта и платиш с ONE wallet или Apple pay, участваш и за голямата награда - туристически ваучер за пътуване в страната или чужбина на стойност 2 000 лв. Виж пълните условия т у к ТУК

Направете поне 10 покупки с вашата дебитна или кредитна карта Mastercard в периода на кампанията и ще участвате автоматично за един от 100 ваучера, който да използвате в emag.bg.
Ако поне едно от тези плащания е направено с вашата дигитализирана карта, участвате и за голямата награда - туристически ваучер за пътуване в страната или чужбина на стойност 2 000 лв.

Никога не рискувайте, когато става дума за финансови операции в онлайн пространството. Онлайн шопингът може да бъде напълно безопасен, ако го практикувате единствено от собствения си телефон или лаптоп с инсталирана антивирусна програма и използвате защитена интернет връзка.

Не разчитайте на леснодостъпен интернет достъп, какъвто можете да намерите на обществените места. Пазарувайте единствено, когато сте у дома и използвате интернет връзката на вашия доставчик!

(в материала има продуктово позициониране)