Автор
Антония Дамянова

5 женски имена, които винаги носят късмет на притежателките си

Когато избират име за дете, родителите често обръщат внимание на неговото значение. Най-малкото от чисто любопитство всички ние търсим информация за имената си, надявайки се да разберем какво ни очаква в живота.

"Нашето име определя съдбата, носи определен отпечатък. Не напразно мнозина имат двойни имена и крият едното от света, за да запазят енергията си", споделя ясновидката Кажета пред Wday.ru. Ето кои са петте женски имена, които според нея носят най-голям късмет в любовта на притежателките си:

Мария



Библейско име, едно от най-разпространените в целия свят, свързвано с Божията майка. Най-често името Мария е превеждано като "твърда", "постоянна", "прекрасна". Мария има положителна аура, хората около нея са привлечени от нея и заредени с енергия като от слънцето. Мария охотно контактува, доброжелателна е и с лек характер. Това са жени, които са обичани и желани.

Анна



Името Анна има еврейски и гръцки произход, в него е скрита благодат. Жените с това име се отличават с невероятна енергия и отзивчивост, с мил и нежен характер. Винаги са готови да изслушат и да помогнат със съвет, което привлича хората, но понякога другите се възползват от това. Търпението и интелекта, които жените с това име притежават, им позволяват да избягват конфликти в семейството, да изглаждат противоречията и да постигат успех след успех в различни области на живота.

Дария



Дария е естествено надарена с мъдрост. Тя усеща своята сила и красота и не се притеснява да ги покаже на света. Това име означава "богата". И също идва от древногръцкото мъжко име "Дарий", благодарение на което при жените се съчетават две начала. От детството те са решителни и много умни. Всички препятствия се срутват под тежестта на тяхната решителност.

Владислава

Името Владислава има славянски корени и значението му е очевидно – "притежаване на слава". Тези жени са благоразумни и предпазливи, но в същото време – силни. В семейството те се отличават с мекота и женственост, но това изобщо не пречи на амбицията и твърдостта им на професионалното поприще. Владиславите умеят да използват позицията си. Те са мили и симпатични, което ги прави любимки на всички.

Варвара

Варвара означава "чужденка". Всеки човек, който попадне в социалния кръг на Варвара, усеща нейното влияние и енергия. Тя съчетава в себе си низ от противоположности - нежност и хитрост, амбиция и скромност, фантазия и студен ум. Варвара умее да дърпа правилните конци и да контролира случващото се, но може да обърне този талант както в полза на другите, така и да навреди, например, ако целта ѝ е отмъщение. Тя обаче рядко си отмъщава.

Четете още: Женските библейски имена и тяхното значение