Автор
Woman.bg

6 доказателства, че Фейсбук знае кога ще се влюбите

Оказва се, че има механизми, които изследват любовта, която пламва, развива се и приключва във Фейсбук. Благодарение на тях изкуственият интелект може да предскаже кога ще започнете романтична връзка по-добре дори от психолог. Уверете се сами:


1.Фейсбук изучава любовта, като анализира какво правят другите двойки

Ето какво се случва, ако Фейсбук предположи, че сте много близки приятели или емоционално обвързани с някого:
- Ще започнете да виждате повече новини за този човек на вашата стена
- Този човек ще се появява по-нависоко в списъка с контактите ви, с които си чатите
- Сайтът ще ви покани да насрочите среща за организиране на парти за рождения ден на този човек
- Сайтът понякога ще ви напомня какво ви свързва с този човек и ще ви предлага да сподели общите си спомени

2. Фейсбук чете какво си пишат влюбените хора

Около 100 дни, преди да променят статуса си на „обвързани“, потребителите са по-склонни да използват думи като „любов“, „сладък“, „щастлив“ и публикуват неща на стените на обекта на своите желания – около 2 поста на 12 дни. Освен това когато публикуват нещо, то доста често е положително.
Изследователите са достигнали и до заключението, че колкото по-възрастен е потребителят, толкова по-малки са шансовете партньорът да е на същата възраст.

3. Фейсбук знае през кой месец ще имате нови запознанства

Всяка година през август потребителите на социалната мрежа добавят нови контакти, при това от други страни. Тази тенденция има логично обяснение – тогава почти всички са на почивка и срещат нови хора.

4. Фейсбук знае кога е любов

Представете си, че сте на 23 години и решите да промените статуса си на „обвързан“. Оказва се, че ако двамата останете с този статус повече от три месеца, вероятността да сте заедно и след 4 години е много висока.

5. Фейсбук знае кога най-много се карат двойките

Повечето двойки имат трудни моменти и прекратяват взаимоотношенията през февруари и между май и юни. Има теория, според която тази тенденция е свързана с празниците на Нова година, Св. Валентин и предстоящата лятна ваканция.

6.Фейсбук знае кога ще свърши връзката ви

Около седмица преди края на връзката потребителите започват да комуникират по-активно с приятели и роднини. В самия ден на раздялата броят на съобщенията в мрежата скача с 225 % - това е подкрепата, идваща от приятелите и семейството.