Времето си минава, а ние остаряваме – това е положението и е хубаво да спрем с илюзиите. Напуснем ли най-сладкия период от живота си, наречен „тийнейджърство“, годините започват да се търкалят все по-бързо. И един ден просто се събуждаме с въпроса: „Къде, по дяволите, ми отиде детството и защо вече не мога да върша безотговорни щуротии?“.

Но вместо да потъваме в носталгия по миналото и да си припомняме за безгрижните дни, нека видим как да направим живота си по-подреден и достоен за един човек на зряла възраст. Вижте какви съществени промени трябва да направите, след като навършите 30:

Храната

Край на боклуците и полуготовите храни. Ако уважавате здравето си, не си играйте с него. Просто консумирайте качествени продукти, защото с възрастта здравето става все по-крехко, да не говорим и за борбата с излишните килограми, които с годините намаляват все по-трудно. Направете си едно огромно добро – яжте хубава храна, това е едно от удоволствията на живота, които определено заслужавате. А и вече сте големи, трябва да се научите да готвите и да разчитате на собствените си умения.



Домът

За един зрял човек е характерно да живее самостоятелно. Да, в България много млади хора предпочитат бащината къща, докато не остареят, но това не е нормалният ход на нещата. Изнесете се, не е нужно винаги да сте около мама и татко. Трябва да имате собствен дом и собствени отговорности. Няма да е лесно, но е крайно необходимо да бъдете независими. Създайте си свое местенце, така ще бъдете цялостна личност.

Гардеробът

Изхвърлете скъсаните дънки от гимназията и като цяло забравете за дрехите от този период. Това е минало, не живейте в него.

Има много начини да изглеждате младежки, но важното е да не допускате да изглеждате инфантилно. Купувайте си дрехи, които отговарят на вкуса, стандарта и възрастта ви.

Решителността

Не бъдете плахи и отстоявайте позициите си. Вече няма кой да брани интересите ви вместо вас и ако искате нещо, то трябва да се борите за него. А в случай, че не го искате, научете се да казвате „Не“. Контролирайте живота си, нищо не е задължително и вие сами трябва да взимате решенията.

Социалните мрежи

Големи хора сте, залагайте на истинското общуване. Интернет игричките в социалните мрежи са за децата и в никакъв случай не прекалявайте със „забавните“ селфита. Никой няма да погледне сериозно на вас по този начин.

Спортът

Спортът и движението като цяло е вашата рецепта за младежки вид. Само с тренировки и редовни разходки можете да излъжете тялото си и да забавите процеса на стареене.



Четете още: Шарапова и приятелят ѝ са най-красивата звездна двойка в Париж