Всички обичаме романтични филми, особено ние жените. Но нека бъдем реалисти, нещата в реалния живот никога не са токова захаросани, колкото ги представят в холивудските продукции. Спомняте ли си култовия сериал „Приятели“? Не сте ли си задавали въпроса как всички герои от филма по цял ден се шляят, гледат телевизия, говорят си в любимото кафе и винаги се въвличат в забавни приключения и в същото време ходят на работа? Кога им остава време да свършат всички тези неща? Явно тяхното денонощие не е съставено от 24 часа, а от много повече.

Подобни несъответствия можем да срещнем и в редица други филми и сериали. Ето няколко откровени лъжи, които Кари Брадшоу от незабравамия сериал „Сексът и градът“ се опитва да ни пробута за чиста монета:


1. Колко е лесно да срещнеш мъж в голям град като Ню Йорк


Когато си неомъжена жена между 30 и 40 години в голям град, ти просто ще се опиташ да намериш някой свестен мъж, а не да се чудиш дали да избереш „мъжа на живота си“ или друг готин пич, който ти предлага брак.

2. Няма нищо нередно в това да похарчиш цялата си заплата за чифт обувки

Не, хазяинът ти определено няма да прояви съчувствие към страстта ти да си купуваш обувки, които не можеш да си позволиш. А знаеш ли как функционират банките? Явно Кари не знае...


3. Можеш да си позволиш просторен апартамент в центъра на Ню Йорк с огромен гардероб


Без съквартиранти, без домашни любимци, огромно пространство само за теб и личните ти вещи. Кой живее в такъв апартамент? И как се плаща той?


4. Не ти се налага да ползваш градския транспорт в Ню Йорк

Шокиращо е, но не знам дали знаете, че такситата не те возят гратис до където си пожелаеш. Те струват пари и то доста.

Четете още: Неподозирани факти за човешката психология

5. Обикаляш целия град на 10 – сантиметрови токчета

Дизайнерските обувки на Маноло Бланик и Лоботен изглеждат страхотно, когато си на официална вечеря, например. Но да ходиш в ежедневието си с подобни обувки е най-малкото нереалистично.


6. Да си купуваш дрехи и обувки вместо храна напълно те удовлетворява

Чисто еволюционно няма да оцелеете, ако се „храните“ с мода. Затова Кари, моля, не ни баламосвай с твоите Vouge истории.


7. Някак си успяваш да се издържаш с писане на малка статия веднъж в седмицата


Звучи изгодно, но не, това може би е най-голямата лъжа, която Кари Брадшоу някога ви е казвала. А понеже този сериал го гледат много българки - не, няма журналистка в България, която да може сама да се издържа с една статия седмично, да не говорим ако иска стандарт като на Кари !