Мъжете са сигурни, че след брака всички жени се променят. Истината обаче е, че бракът сваля маските и разкрива истинската същност и темперамент на половинките им. Според древната ведическа концепция за брачния живот съществуват седем основни типа съпруги, които се различават една от друга по поведение, характер, отношение към съпруга и децата си. Нека накратко да се запознаем с тях:

1. Служителката

Както подсказва името, тези съпруги посвещават живота си във вярна служба на мъжете си. Те са добри домакини, поддържат дома, готвят вкусно, угаждат на капризите на съпрузите си, само и само мъжките им половинка да се чувстват щастливи и удовлетворени. Съпругата тип служител никога не се опитва да заеме доминиращото положение в семейството, не се сърди за дребни неща, но за сметка на това се старае да развие чувство на отговорност и самоувереност. До нея човек се чувства силен и интелигентен, готов винаги да я защити и да й се отплати за любезното и мило отношение към него. Според ведическите стандарти съпругата-служителка е съвършената съпруга, тя е всеотдайна, обича съпруга си и му служи вярно. И съпругът й оценява усилията й, като й се отплаща за отношението подобаващо.

2. Господарката


Тази дама обича да командва съпруга си. Тя е много мързелива и й е необходимо дълго време, за да реши, че е време да се погрижи за себе си. Не поддържа особена чистота и хигиена в дома си, храни децата и съпруга си с полуготови храни. Тази жена обича да обсъжда хората зад гърба им и непрекъснато занимава мъжа си с откровената си неприязън, която изпитва към всичките му роднини. Във всеки спор със съпруга си, тя печели, а след това се оплаква на всички как съпругът й я обижда, не се интересува от нея, не я зачита и не я обича. „Измиването на ръцете“ й със съпруга й е основната й практика и тя го прави и в негово, и без негово присъствие.

3. Майката


Майката съпруга третира силната си половинка като най-голямото дете в семейството. Тя взема сама решения и вярва, че съпругът й, без ценните й инструкции, няма да може да се справи в този свят. Съпругът на такава дама пък оценява грижите й и заема слабата позиция в семейството. Неговата жена-майка го облича, храни и се грижи за него като дете. Убедена в своята правота, тя реагира болезнено на всеки упрек и критика по свой адрес, често се обижда и плаче. По време на спор тя обича да обвинява всички в несправедливо отношение към нея, а сред най-честите фрази, които употребява в речта си е: „Аз работя от сутрин до вечер, за да сте всички щастливи и презадоволени а ти дори не ме поздрави за рождения си ден". Отношенията в такова семейство могат да се нарекат неутрални. Да живееш "под крилото" на съпругата-майка може да се стори уютно и удобно за някои мъже, но мъж с такава жена никога не би направил добра кариера.

4. Крадлата

Съпругата-крадец мисли единствено за себе си. Тя не уважава съпруга си, презрително коментира работата и постиженията в професията му, критикува го и постоянно го сравнява с по-успешните хора. Съпругата-крадец краде от щастието на съпруга си, опитвайки се във всеки един момент да го превъзпита по начина, по който на нея й харесва. Такава жена е хитра, егоцентрична, самоуверена, алчна и екстравагантна. Тя може да похарчи всичките пари, спечелени от съпруга й, за да си купи кожено палто, а след това да поиска от него да й купи и кола. Апетитът й е неудържим и ненаситен. Без значение колко пари съпругът й печели, на нея нищо никога не й достига. Вечно недоволна и неудовлетворена. В същото време тя изобщо не се интересува от нуждите на съпруга си.

5. Приятелката

Съпругата-приятелка е божествена радост и благословия за всеки мъж. Във всеки един момент от съвместния живот със силната си половинка тя се старае да му помага. Обича да се грижи за него и е готова да се откаже от амбициите си, за да бъде той щастлив. Готова е винаги да го изслуша и да му даде приятелски съвет. В семейството цари взаимно уважение, разбиране и хармония. Един добър човек би се чувствал изключително щастлив и удовлетворен в компанията на такава жена. Дори и да възникнат спорове в такова семейство, те са краткотрайни и дори укрепват връзката между съпрузите.

6. По-малката сестра

За съпругата „по-малка сестра“, съпругът е същински обект на обожание. Той е най-добрият, най-умният и най-добрият мъж на планетата. Тя винаги се възхищава на неговите действия, изслушва го внимателно и не крие колко много го обича. Този тип съпруга е перфектна за всеки мъж, стига той да я заслужава. Обича чистотата и уюта в къщата и е чудесна майка.

7. Тираничната

Според ведическата философия съпругата-тиранка е най-ужасният тип. Тя не уважава мъжа си и не се съобразява с мнението му. Такива жени не крият, че не харесват съпрузите си и постоянно се опитват да ги променят според собствените си разбирания. Те спорят с мъжете си на всяка тема и не се отказват, докато не се почувстват победители. Склонни са дори и да се сбият с тях, само и само да бъде на тяхното. Не обичат да чистят и домът им е винаги разхвърлян и често пъти мръсен. Тираничните съпруги рискуват бързо да загубят половинките си. Склонни са към многобройни бракове, всеки от които бива обречен на бърз край.

Четете още: Има 8 типа жени в леглото. Провери от кой си