Автор
Веселина Петрова

7 урока за красиво стареене: триковете на елегантните френски жени след 50

Френските жени на 40 плюс доказват, че с годините жената може да става по-красива и неустоима. Американската журналистка Ребека Плантер обяснява каква е тайната на дамите от Франция в книгата "Уроци за красиво стареене".

Късите поли и късите панталонки не са запазена територия само за младите. Ако се чувствате добре в тялото си, уверени и щастливи, спокойно можете да се облечете така, както и се чувствате. Красиво. И не забравяйте - най-важна е усмивката.

Важно е да имате чувство за хумор, както и самоирония
Да, именно сарказмът помага на френските дами да приемат своята възраст и остаряването без драма. Френският език е пълен с пословици и поговорки, посветени на възрастта и красотата, преведени на много и различни езици. И да, хуморът е най-добрият антиоксидант, идеалното хапче, което помага на организма да произвежда хормони на радостта и щастието.


Бъдете активни, независимо от годините си

Няма французойка, която да не води активен начин на живот. Това е част от културата им, от разбирането им за живота. те ходят на походи в планината, играят тенис, карат ски. И дори, когато са в отпуск, предпочитат да отидат някъде, вместо да се излежават. Французойките откриват света.

Дами, храната е удоволствие
Хапвайте по малко, бавно и... красиво. Наслаждавайте се на всяка хапка и на компанията, в която сте. Така ще изглеждате добре и на 20, и на 40, и на 60.

За секса възраст няма
О, да, убедена съм, че 40-е са новите 20. Това е възрастта, в която жената започва да живее своя втори живот. Тя вече е опознала тялото си, научила се е да го приема и да се наслаждава на всяко усещане. Дори да се разведете с партньора, не се слагайте в графата "приключила с живота". Защото той ви предстои...


Възрастта не е болест!
Според французойките липсата на бръчки в една определена възраст е знак за психически проблеми, отколкото повод за завист. Има страшно много нови козметично процедури, които можете да изпробвате.

И един съвет...
Скъсете косата, носете я с готина прическа. Обличайте дрехи в светли тонове. Усмихвайте се. забавлявайте се.