7 важни урока, които хората често научават твърде късно

Казват, че най-добре човек се учи от собствения си опит. но също е така вярно, че житейската мъдрост може да бъде приета и от хората около нас. Много е важно да осъзнаем, че понякога шансът каца на рамото само веднъж, пише Business Insider.

1. Ако искате да правите „онова, което обичате“, трябва да работите три пъти по-усилено от всички останали. Така е. Лесни победи няма. Важното е да следвате своя път, да правите това, което ви носи радост, а не това, което са ви посъветвали родителите, например. И не очаквайте животът да ви изненадва само приятно. Борете се. Започнете да полагате усилия още сега и ще бъдете възнаградени.



2. Под гнева винаги се крие страх. Не го забравяйте.
„Страхът е пътят към тъмната страна. Страхът води до гняв; гневът води до омраза; омразата води до страдание.” Всеки път, когато страдаме, особено за дълги периоди от време, често смятаме, че това е вследствие на някакъв външен фактор. Но всъщност причината е вътре в нас. Страдаме, защото се гневим вътрешно. Ако го осъзнаем рано, ще си спестим не само много ядове, но и здравословни проблеми.

3. Онова, което правим всеки ден, изгражда бъдещето ни Аз. Всяка стъпка днес, е отворна за живота ви утре. Ако днес положите усилие, утре ще бъдете по-добре, по-успешни, по-щастливи. Промяата е във вашите ръце. Когато повтаряте действието година, две или пет, най-вероятно вече няма да се познаете. Вие ще сте се променили. За добро или лошо, ежедневните навици ви променят. Затова заложете на добрите.

4. Емоциите също се поддават на контрол. Факт! Можем да се научим да контролираме гнева, както и еуфорията.
Успеете ли да ги овладеете, ще видите, че няма невъзможни неща.

5. Всеки си има свои собствени цели. Време е да помислите и за себе си. Защото и вие, както мъжа ви, децата, майка ви, си имате мечти, цели, стремежи. Не можете да контролирате другите. Нямате право да очаквате от тях да ви поставят пред себе си. Ако се опитате, можете и да постигнете успех за известно време, но истината рано или късно ще се провалите в това начинание.



6. Постиженията никога няма да са толкова удовлетворяващи, колкото пътуването към тях. Вярно е, нали? Защото именно пътуването ни носи уроци, нови познания, приятелства, срещи... Затова наслаждавайте се и приемайте всяка една победа и загуба по пътя към заветната цел. Както се казва „животът е това, което се случва, докато кроим планове“.

7. Можете хем да работите здраво, хем да се забавлявате. Много хора смятат, че когато имат много работа, не могат да се смеят и да се забавляват, или че смехът означава, че не вземате нещата насериозно. Това обаче не е вярно. Когато обичате работата си, то напълно логично изглежда да се забавлявате, докато работите също толкова здраво.