Автор
Антония Дамянова

7 златни правила за успешен и щастлив живот

Американският изследовател Томас Корли открива, че повечето богати и успели хора имат много общи черти и навици помежду си. Например редовно се придържат към спазването на ежедневни „ритуали“, които според Корли са ключът към успеха.

Да видим кои са те...

1. Навикът да пристигат на работа по-рано

Този тип хора притежават вътрешното чувство за самодисциплина и отговорност. Те не се събуждат след будилника и излизат от къщи, без притеснението, че ще закъснеят.
Според психолози идването на работа преди шефа, желанието да изпревариш колегите си, да си изпълнениш задачите възможно най-бързо – са все качества, характерни на тревожните хора. Но тревожните в добрия смисъл на думата, поясняват те. Те се опитват да свършат всичко възможно най-скоро, за да успеят. И успяват.

2. Навикът да се обграждат с креативни личности

Успешните жени и мъже са приятели със себеподобни. В тяхната среда няма губещи. Посещават музеи, концерти, изложбени зали, театри и т.н., за да се насладят на красивото, да разгледат творенията на други хора, да се възхитят на резултата от труда им, а защо не и да почерпят вдъхновение, казвайки си – защо пък и аз да не мога да го направя. Тези, които имат нужда да надграждат себе си, да се развиват и обогатяват в дадена или повече области, биват винаги привличани от хора с търсещ дух, креативен ум и позитивна енергия.

3. Навикът да насърчават другите

Дори ако някой е достигнал до големи висоти, успешните личности не завиждат, а хвалят своите приятели и колеги. Ако пък забележат, че у някого има потенциал, те винаги ще намерят начин да го насърчат, както и думи да му вдъхнат увереност. Завистта отнема силите, ето защо тя не е качество на успелите хора.

4. Спортен навик

Хората, които са фокусирани върху успеха в работата си, обичат да започват деня с утринна загрявка или се стараят да посещават фитнес залата поне няколко пъти в седмицата. Може би не всеки има време за упражнения, но спортът е важен спътник по пътя към успеха. Той не само стимулира тонуса и мисълта, но и възпитава воля, учи на дисциплина и отговорност. Точно това, от което се нуждаете, за да спечелите.



5. Навикът да чете

Човек, който иска да постигне нещо повече в живота, е влюбен и в книгите. На него не му се налага да разгръща страниците на нечие четиво насила, а го прави с радост и удоволствие. Четенето е заряд за мозъка, път към постоянното развитие. Ето защо хората, които искат да станат успешни, не си позволяват да застояват на едно място, те винаги работят върху себе си, като към всичко останало обогатяват светоусещанията си и с четене на много и хубави книги.

6. Навикът да се храни правилно

Успешните хора се грижат за себе си. Те избягват храни от типа „фаст фууд“, не забравят да закусват и обядват. Интересуват се от здравословно хранене и се стараят да се придържат към него редовно. Това ги прави по-енергични, по-здрави и съответно – по-успешни и щастливи.

7. Винаги намират време за приятелите си

Искате ли да постигнете успех и щастие? Не пренебрегвайте приятелите си. Имате нужда от съмишленици, които ще внесат нови емоции в живота, да споделят с радост вашите чувства, стремежи и постижения. Добрите приятели ни зареждат с положителна енергия, разбират ни в труден момент и винаги са готови да откликнат на нашия зов за помощ и подкрепа.

Всъщност за да си щастлив, е достатъчно просто да правиш нещо, с което да се чувстваш полезен на обществото. Пейте, рисувайте, пишете поезия, забавлявайте се с приятели и близки. Бъдете креативни и вдъхновяващи. Не губете нито за миг връзка със земята!

Четете още: Наръчник за щастие