70% от жените избират да отслабнат, пред това да правят секс за удоволствие

С наближаването на лятото една важна тема започва да вълнува женската половина от човечеството - темата за килограмите. Дрехите стават все по-оскъдни и по-къси, изкарвайки на показ някои по-пухкави детайли от тялото, които по-закръглените дами не искат да показват. На какво ли не са готови те, само и само да се отърват от някоя и друга излишна мазнинка по тях.

Ново изследване доказва, че лятото е сезонът, в който сваля самочувствието на жената до минимум, поради наложените стереотипи за красиво женско тяло, съобщава „Дейли Мейл“.

Около 82% от представителките на нежния пол ангажират съзнанието си с мисли за загуба на тегло преди лятото. Близо 70% от дамите пък са готови да се откажат от секса за месец или повече, ако в замяна получат мечтания силует, показва проучване на списание „Шейп“.


Кои части от тялото жените най-много искат да променят?

Около 50% от анкетираните дами не понасят корема си, а 29% от тях са най-недоволни от бедрата си. Оказва се обаче, че жените, които започват да полагат грижи за тялото си още в началото на пролетта, за да постигнат по-добра форма за лятото, не са никак малко. 47% от запитаните признават, че тренират усилено през пролетните месеци, като най-често правят коремни преси и други упражнения за талията.

Около 60% спазват редовно диета преди летния сезон, от които 53% намаляват приема на калории, 22% се отказват от въглехидрати, а 15% избират алтернативни решения.

Как се чувстват жените по бански?

Цели 90% от жените никога не биха показали своя снимка, на която са по бански. 44% от жените пък биха помолили приятел да изтрие кадър от плажа с тях, ако случайно ги е тагнал в социалните мрежи.

Едва 18% са жените, които се чувстват комфортно по бански, когато са в компанията на мъже. Останалите предпочитат да са с дреха, заметнати с шал или парео.

Половината жени от анкетираните се чувстват спокойно по бански пред своите близки, пратньори и приятели.

По бански пред непознати най-добре се чувстват по-малко от 10% от запитаните дами.

Четете още: Как мъжете проверяват жените в началото на връзката?