Автор
Теодор Муховски

8 бабини поговорки, които съсипват живота ни

Прословутият опит на поколенията явно е изтекъл, ако следвате вредните съвети на бабите ни. Истината е, че ако се вслушвате в някои остарели умозаключения, от щастлива и успешна жена можете да се превърнете в нервна и измъчена лелка. Ето 8-те вредни поговорки, които не трябва да следвате.

„Птица в ръката е по-добра от жерава в небето.“

Не трябва да се задоволявате с малко. Стремете се да получите повече, отколкото заслужавате.

„Там, където сте родени, ще бъдете най-полезни.“

Това е много погрешно схващане в днешно време. Много хора напускат родните си места, защото шансът да спечелят пари някъде другаде е много по-голям.



„Сълзите не могат да помогнат.“

Ако не си позволявате да проявявате емоции, рискувате да имате сериозни психологически проблеми и като следствие - различни заболявания. По-добре е за изплачете мъката си и след това да ви олекне, отколкото постоянно да се сдържате.

„Парите не ви правят щастливи.“

Тази поговорка просто не е вярна. Важно е да имате достатъчно пари, защото те ще помогнат на вас, на здравето ви, на децата ви. Ще се почувствате много по-спокойни и сигурни.



„Бог е бил търпелив и ни е казал и ние да сме такива.“

Дайте на Бог малко почивка. Не е необходимо да проявявате търпение при никакви обстоятелства, ако нещо не ви харесва. Мразите ли работата си, разлюбили ли сте съпруга си, страдате ли от токсични роднини? Обърнете се и си тръгнете. Безкрайното търпение по-скоро вреди.

„Всяка жаба да си знае гьола.“

Тази поговорка не е нищо друго освен негативно отношение, което пречи на социалното израстване. Бъдете смели и излезте от черупката си.



„Ако искаш да си щастлив и да успееш, първо трябва да страдаш.“

Разбира се, че ще го направите. Но това ще ви коства поредица от нервни сривове, които са неблагоприятни за здравето. Бъдете позитивни и успехът няма да закъснее. Вярвайте повече в себе си.

„Искате твърде много, затова не получавате достатъчно.“

Това не е вярно. Колкото повече искате, толкова по-добре! Мечтайте и действайте, а ако някой ви каже, че не можете да направите нещо, направете го два пъти и не забравяйте да му се похвалите, когато успеете.