Магнетизъм. Красива дума. Ако трябва да я сравним с нещо, то със сигурност ще прилича на птица, на полет, на пречистване. Магнетизмът е сила, очарование, което те усмихва, прави по-добър и благороден. Да си магнетичен означава да блестиш, да привличаш околните не с външност или маниери, а с отношение. Някои хора го носят вътре в себе си от люлката, други – го развиват с времето и опита. Магнетизмът е състояние. Мъдрост. Еманация на духа. Същност, която съчетава множество и неизброими добродетели.

Състрадание

Това е качество, което категорично прави човек привлекателен и красив в очите на околните. Хората, способни на състрадание и емпатия, притежават дълбока емоционалност, чувствителна душа и желание да помогнат, да ангажират съзнанието и сърцето си с проблемите на всеки един човек.

Деликатност

Това е едно от най-красивите и привлекателни качества, които един човек може да притежава. Проявата на вежливост и тактичност при общуването с другите хора, умението да изслушаш и да вникнеш в неговия свят, в неговите мисли, терзания и чувства, да се опиташ да го разбереш, да внимаваш да не го нараниш – всичко това са все качества, които с лекота „прокопават“ верния път към сърцето на всеки човек.

Уважение

Умението да уважаваш другите, да се отнасяш към техните желания, мисли и потребности с разбиране и отношение, те прави особено харизматичен. Да уважаваш околните, означава да ги обичаш, а това придава особено обаяние у всеки един човек, сияние, което привлича като магнит.

Сърдечност

Сърдечните хора винаги са готови да откликнат на нуждите на другите. Те са добронамерени и открити, готови винаги да помогнат с каквото могат. Те ще бъдат до вас, когато сте тъжни, но и искрено ще се радват на вашите успехи. Те са щастливи, когато и другите са щастливи.

Никога не говори зад гърба на другите

Клюката и злословието зад гърба на човек, който не присъства в обкръжението ни, никога няма да направи добро впечатление на околните. Напротив. Не забравяйте, че ако днес един човек говори пред вас лоши неща зад гърба на друг, утре същият този човек може да говори по същия ужасен начин и за вас.

Вдъхва кураж

Когато си тъжен и огорчен, разочарован или загубил вяра в себе си или другите, магнетичният човек винаги ще намери начин да те извади от тази дупка, да ти вдъхне сили, да влее надежда и кураж.

Не крие уязвимостта си

Да признаеш грешката си, да помолиш за подкрепа, да потърсиш одобрение, да споделиш болката си – всичко това не те прави по-слаб, по-глупав или неспособен в очите на околните. Напротив, прави те по-приземен и човечен.

Лъчезарност


Спор по въпроса няма! Лъчезарните, усмихнати и приветливи хора привличат като магнит вниманието и обичта на околните към себе си. Усмивката разхубавява, стопява прегради, облагородява. Така че, мили момичета, усмихнете се и светът ще ви се усмихне.

Четете още: Харизматични качества според зодията