Автор
Woman.bg

8 готини неща, които можете да правите по време на карантина

О, да. Баровете са затворени. Театрите и концертните зали – също. Ресторантите не работят. От една страна е доста неприятно. Скучно, ще каже някой. Но от друга страна, това е идеалният момент да направите нещо, за което все не ви остава време.

Можете да медитирате

Добрата новина е, че времето ,което преди губехте за път между дома и офиса, сега можете да посветите на себе си. Медитацията ще ви помогне да намалите нивото на стрес, ще подобри работата на нервната ви система, паметта и имунитета, ще подобри съня и самочувствието ви.



Спортувайте
Е дома можете да правите всеки ден по няколко 15-минутни фетнес сесии. Ще се почувствате по-добре – в тонус и в добро настроение. За да се почувствате по-мотивирани, прочетете нещо за любмите си звезди и техните треньори.

Започнете да учите чужд език

Ако винаги сте искали да ходите на курс по английски или испански, сега е моментът. Има много предложения за онлайн уроци. Всеки ден можете да отделяте по половин-един час време.


Гответе с любов
Няма нищо по-вкусно от домашно приготвената храна. Прегледайте рецептите в нашия сайт и си изберете нещо вкусно. Имате цялото време, да приготвите и най-сложната рецепта. А после – задължително сложете една снимка в социалните мрежи.

Онлайн курс по мода или...

Освен чужд език, онлайн можете да научите още куп полезни неща. Като, например, история на изкуството, как да рисувате, да бъдете по-подготвени финансово, по дизайн или интериор, дори по партньорство.

Маратон с любимите ви сериали

Аз поне мога да гледам „Сексът и градът” или „Двама мъже и половина” цял ден. Можете да се насладите на свободното си време с чаша ароматен чай или нещо друго топло и вкусно.


В света на книгите

Сигурна съм, че имате цял списък от книги, които искате да прочетете. Ами – давайте! Започнете с най-интересната, според вас. И така – до края на карантината, ще сте напреднали доста с материала.

И... не забравяйте да работите
Карантината не е отпуск, нали? Много професии позволяват работата от вкъщи. За да сте ефективни, планирайте деня си внимателно. Съставете списък и си подредете комфортно работно пространство. Можете да си давате и малки награди след всяка отметната точка от плана.