Автор
Woman.bg

8 ужасни неща, които ми каза свекърва ми, когато кърмех

Какво ли не им се налага на жените да изслушват по време на този естествен процес! Героинята от тази история винаги е била в лоши отношения със свекърва си. Надявала се с раждането на първото ѝ дете тези проблеми да останат в миналото. За жалост обаче не станало така. Нещо повече – по време на кърменето свекървата започнала да ѝ говори наистина ужасни неща.

1. „Какво правиш?“

Според кърмещата майка за всички и без това било очевидно какво прави тя – храни гладното си бебе. В това нямало нищо шокиращо. Свекърва ѝ обаче сметнала за нужно да изтъкне кърменето грубо пред всички на семеен обяд в празничен ден.

2. „Покрий се“

Заради тези забележки момичето се чувствало не като човек, а като вещ. Отговаряла на свекърва си, че храни детето си, тоест нейния внук, и че няма да прикрива нищо, колкото и да се възмущава от това баба му.

3. „Какъв размер носиш в момента?“

Този въпрос направо побърквал нашата героиня. Тя не смятала да обсъжда с никого промените в тялото ѝ по време на бременността и кърменето. Вечно уморена и сънена, тя все пак си оставала личност, а не просто родител – и искала да има своите лични граници.

4. „Ами ако те видят?“

Този въпрос смущавал младата майка, макар че по-правилно би било да се запитаме защо някой друг би се стремил да види гърдите ѝ, докато тя кърми бебето си. Свекървата посочвала директно чичото на мъжа ѝ и малкия ѝ племенник и подчертавала, че кърменето не бива да става в тяхно присъствие, особено пък на празничната коледна трапеза.

5. „Моят син също обожаваше гърдите ми“

Е това вече е наистина прекалено!

6. „Аз пък мислех, че нямаш достатъчно кърма“

Странно е да обсъждаш пред други хора колко точно мляко произвежда снаха ти. За младата майка тези подмятания били много неуместни и болезнени.

7. „Защо просто не минеш на изкуствена кърма?“


Младата майка постепенно започнала да храни сина си с адаптирани млека, но не веднага - и го направила тайно от свекърва си, смятайки, че това нея не я засяга.

8. „Защо не го правиш в обществената тоалетна?“

Според нашата героиня няма по-лошо място за кърмене от обществената тоалетна. Затова тя отказвала и смятала за странно, че свекърва ѝ ѝ предлага да кърми детето си току до хора, които ходят по нужда – само и само някой да не види зърната ѝ.