Автор
Woman.bg

9 неща, които всяка майка и дъщеря трябва да направят заедно на Коледа

Най-красивите празнични дни вече са тук и сигурно си правите планове как да ги прекарате. Това е времето, в което посвещаваме свободните си часове със семейството и винаги преживяването е топло и красиво. Най-важните хора, с които предстои да бъдем по празниците са родителите ни, но за всички жени има един особено специален момент – времето, прекарано с мама. Ето какво винаги трябва да правите на тези празници само с нея.



1.Да гледате филми заедно

Би било вълшебно да седнете пред телевизора вечер, когато всички празнични светлинки озаряват къщата с чаша червено вино в ръка. Но защо и да не си направите филмов коледен маратон? Има някакво очарование в това да разчитате на празничната програма по телевизията, отколкото на изтеглени от интернет филми.

2.Разглеждайте семейни снимки

Това е най-добрият начин да опознаете семейството си. Научете нещо повече за мама като разгледате заедно нейни снимки от младостта, тя може да ви разкаже много интересни неща. Винаги можете да разберете нещо ново. Възползвайте се от времето си с нея, защото един ден, ако не сте го направили, ще изпитвате болка и съжаление.

3.Пригответе коледни сладки

Нищо не сближава майка и дъщеря повече от поделянето на задълженията в кухнята. Потърсете някои изпитани рецепти от тефтерчето на баба и се отдайте на кулинарни забавления. Готвенето с мама винаги е полезно и много приятно.



4.Отидете на шопинг за подаръци

Препоръчваме ви да се разходите по симпатичните магазинчета по улицата, вместо в мола.

5.Направете си кратка екскурзия

Може просто да се разходите до съседно градче и да си прекарате чудесно. Можете да вземете и няколко приятелки и да бъдете женска компания, начело с мама и вас.

6.Направете нещо благотворително

Съберте заедно дрехи и храна, които няма да ви трябват и ги занесете в църквата или на бездомните.

7.Не пропускайте следобед с горещ шоколад

Отделете няколко часа да се разходите до някое симпатично кафене и си поръчайте горещ шоколад и бисквити. С мама винаги дори тези простички неща са по-хубави.



8.Украсете подобаващо

Дайте воля на въображението си и с мама можете да направите чудеса. Можете дори сами да си направите коледна украса, ако сте креативни натури.

9.Опаковайте заедно

Не залагайте само на красиви коледни пликчета и опаковането, което предлагат магазините. Запретнете ръкави и бъдете работливи и вдъхновени, типично по женски.

Четете още: Изберете си дърво и узнайте какви промени ви чакат през новата година